ABD’de çocuk cani salgını

Güncelleme Tarihi:

ABD’de çocuk cani salgını
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 1998 00:00

Haberin Devamı

Amerika'da çocukların çocukları, ya da öğretmenlerini katlettiği cinayetler dizisinin sonu gelmiyor. Tepeden tırnağa silahlı dolaşan çocuklar yüzünden, okullardan evlere dehşet haberleri ulaşıyor. Son birkaç gündür Amerika yine çocuk canilerin işlediği korkunç suçlarla sarsılıyor.

Clinton'dan başsağlığı:

ABD halen Oregan eyaletinde önceki gün meydana gelen olayın şokunu yaşıyor. Birkaç gün önce atıldığı okulun kafeteryasına dalıp çevreye ateş açarak bir kişiyi öldüren ve 20 kişiyi de yaralayan Kip Kinkel adlı 15 yaşındaki çocuğun evinde de bir kadın ve bir de erkek cesedi bulundu. Springfield kenti polisi bu cesetlerin çocuğun anne ve babasına mı ait olduğu konusunda açıklama yapmıyor.

ABD Başkanı Bill Clinton, bu olaydan ötürü büyük üzüntü duyduğunu açıkladı. Bu olayla önceki okul cinayetleri arasında bağlantı kurmayan Clinton, ‘‘Kurbanların ailelerine başsağlığı diliyorum. Biliyorum, bütün Amerikalıların kalbi sızlıyor. Dualarımız kurban aileleriyle birlikte’’ dedi.

İntikam tugayı:

Missouri eyaletinde de öğrencilerin hazırladığı tüyler ürpertici bir katliam planı, polis tarafından ortaya çıkarıldı. St.Charles kenti polisi, altıncı sınıf öğrencisi üç çocuğun, okulun son günü olan 6 Haziran'da sınıf arkadaşlarının üzerine ateş açarak öldürmeyi planladıklarını ihbar üzerine öğrendi. Derhal gözaltına alınan çocuklar, vurulacak öğrencilerin isimlerinin yer aldığı bir cinayet listesi hazırladıklarını itiraf ettiler. Çocuklar, cinayet planını hazırlarken, 24 Mart'ta Arkansas'da meydana gelen olayı örnek aldıklarını söylediler. Arkansas'ın Jonosboro kentinde iki çocuk, yangın alarmı vererek okulun boşalmasını sağlamış ve koşarak dışarı çıkanların üzerine ateş açarak, dördü öğrenci biri öğretmen beş kişiyi öldürmüşlerdi.

Önce astı, sonra öldürdü:

Tüyler ürpertici diğer bir olay da Pennsylvania eyaletinin Clearfield kentinde meydana geldi. Jessica Holtmeyer adlı 16 yaşındaki bir genç kız, 15 yaşındaki kız arkadaşı Kimberly Jo Dotts'u (solda) önce ağaca astı, sonra da sopayla döve döve öldürdü. Polisin yaptığı açıklamaya göre Jessica evden kaçıp Floria'ya gitmeyi planlıyordu. Kimberly ise Jessica'nın sırrını ailesine söyleyecekti. Bunun üzerine Jessica, arkadaşını vahşice katletti. Bu arada Aaron Straw adlı 18 yaşındaki bir genç de suç ortaklığı nedeniyle Jessica'yla birlikte tutuklandı.

Öldürmedi, intihar etti:

Washington yakınlarındaki Onalaska kentinde de başka bir dram yaşandı. Önceki gün meydana gelen olayda, adı açıklanmayan 15 yaşındaki bir çocuk, silahlı vaziyette okul otobüsünün yolunu keserek 14 yaşındaki kız arkadaşını aşağı indirdi. Kızı silah tehtidiyle götürdüğü evde odasına kapatan çocuk, babasının bütün ısrarlarına rağmen kapıyı açmadı. Bu sırada kızın ailesi de eve gelmişti; dehşet dakikaları yaşanıyordu. Çocuk, babasının kapıyı kırma girişimleri sırasında silahı şakağına dayayıp tetiği çekti. Helikopterle hastaneye kaldırılan çocuk birkaç saat sonra can verdi.

Yaralı kurtuldu:

Teksas eyaletinde yine önceki gün meydana gelen olayda, 15 yaşındaki lise öğrencisi bir kız, 17 yaşındaki bir genç tarafından bacağından vuruldu. Jersey Village'deki olayda 38 kalibrelik tabancayla ateş eden Marko Antonio Guerrero adlı genç tutuklandı. Vurulan Jaime Anderson'un durumunun ise iyi olduğu bildirildi.

İşte lisenin kahramanı

Springfield'deki Thurston Lisesi'ni kan gölüne çeviren Kip Kinkel ateş açmaya başladığında ilk yaralananlardan biri Jake Ryker oldu. Buna rağmen Jake arkadaşıyla boğuşup elindeki silahı almayı başardı. Okulun güreş takımından olan 17 yaşındaki Jake'in durumu ağır. Polis, ‘‘Jake'in kahramanca davranışı olmasa, ölü sayısı artardı’’ diyor. Şimdi kentteki herkes ölen 17 yaşındaki Mikael Nickolauson'un yasını tutuyor; yaralıların biran önce iyileşmesi için dua ediyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!