ABD, Bin Laden'e karşı yine alarmda

Güncelleme Tarihi:

ABD, Bin Ladene karşı yine alarmda
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2001 00:00


Haberin Devamı

Suudi asıllı terörist Usame bin Ladin'in adamları olduğu belirtilen 4 sanığın 1998 yılında 2 Amerikan büyükelçiliğinin bombalanmasından suçlu bulunmasının ardından, yeni bir saldırıyla karşılık verilmesinden endişe eden ABD, vatandaşlarını dikkatli olmaları yönünde uyardı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, bütün dünyadaki Amerikan vatandaşlarına, dikkatli olmaları uyarısında bulunurken, terörist saldırılara hedef olabilecek ABD'nin denizaşırı misyonlarında alarm durumu yükseltildi.

Amerikan Savunma Bakanlığı yetkilileri, Bahreyn'deki askeri güçlerin hafta sonundan bu yana, bazı spesifik tehditler dolayısıyla ikinci kez en yüksek alarm durumuna geçirildiğini belirttiler. ABC televizyonu, istihbarat kaynaklarına dayanarak, Yemen'deki Amerikalılara yönelik terörist tehditlere ilişkin ciddi ve güvenilir bilgilerin ulaştığını duyurdu. ABC, Yemen'in başkenti Aden'deki Amerikalıların boşaltılması için ABD'nin uçak göndermeyi planladığını da kaydetti.

Haberin Devamı

Yemen limanında, geçen yıl Ekim ayında bir Amerikan gemisi bombalısaldırıya uğramış, 17 Amerikan askeri ölmüştü. Bu arada, Fransız haber ajansı AFP, Pentagon'daki üst düzey bir yetkiliye dayanarak Bahreyn ve Kuveyt'teki Amerikan kuvvetlerinin üst düzey alarma geçirildiğini belirtirken, daha önce bu kapsamda olduğunubildirdiği Katar'da ise üst düzey alarm durumunun söz konusu olmadığını duyurdu.

BOMBALAMA EYLEMİNDE 2 İDAM

ABD'nin Kenya ve Tanzanya'daki büyükelçiliklerine 1998 yılında düzenlenen bombalı saldırılarla ilgili davada suçlu bulunan 4 sanıktan 2'si hakkında savcılık tarafından idam talep edildi. Savcı, saldırılara doğrudan katıldıkları saptandığı belirtilen Raşid Davud El Ovhali (24) ve Halfan Hamis Muhammed (27) adlı sanıklarhakkında idam talebinde bulundu.

Manhattan ağır ceza mahkemesi jürisi, 12 gün süren müzakereler sonunda, Suudi terörist Usame bin Ladin'in adamları olduğu bildirilen 4 sanığın suçlu olduklarına karar vermişti. Mahkemenin ceza safhası ise dün başladı. Aynı dava çerçevesinde suçlu görülen Vahid El Hage (40) ve Muhammed Sadık Odeh'in (35) ise ömürboyu hapis cezasına çarptırılmaları bekleniyor.

Haberin Devamı

Savcı yardımcısı Patrick Fitzgerald, dünkü duruşmada iddianamesiniokurken, ''bu suça uyabilecek tek ceza, en adaletli ceza, idamdır'' dedi. 1998'deki saldırılarda 12'si Amerikalı 224 kişi ölmüş, 5 binden fazla insan da yaralanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!