ABD Başkanı Obama'dan Malezya'ya tarihi ziyaret

Güncelleme Tarihi:

ABD Başkanı Obamadan Malezyaya tarihi ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2014 19:47

ABD Başkanı Barack Obama, Asya-Pasifik gezisi çerçevesinde Malezya'ya geldi.

Haberin Devamı

Malezya'yı 48 yıl sonra ziyaret eden ilk ABD Başkanı olan Barack Obama'yı taşıyan Air Force uçağı, Subang Hava Üssü'ne indi.

Üç gün sürecek Malezya gezisinde Obama'yı Malezya Dışişleri Bakanı Anife Aman ve Gençlik ve Spor Bakanı Kairy Cemaleddin dahil olmak üzere üst düzey Malezyalı yetkililer karşıladı.

Parlamentoda düzenlenen resmi karşılama töreninde Obama'ya, Malezya Kralı Tuanku Abdülhalim Mu'adzam Şah, Başbakan Necib Rezak ve Başbakan Yardımcısı Muhiddin Yasin eşlik etti.

Törende 21 pare top atışı yapılırken, Obama, Malezya Kralı tarafından sarayda verilen resmi ziyafete katılmadan önce Malezya kabinesinin üyeleriyle bir araya geldi.

Barack Obama'nın yarın beş ayrı programa katılacağı, ilk durağının ABD Büyükelçiliği olacağı, daha sonra Ulusal Müze'yi gezeceği belirtildi.

Haberin Devamı

İkili görüşmede bulunmaları beklenen Obama ile Malezya Başbakanı Necib Rezak, Cyberjaya yakınında Malezya Küresel Yenilik ve Yaratıcılık Merkezi'nin (MaGIC) açılışını da yapacak.

ABD Başkanı'nın Malaya Üniversitesi'nde bir konuşma yapması ve ülkedeki insan hakları liderleriyle görüşmesi de bekleniyor.

Obama, pazartesi günü iki ülke şirketleri arasında anlaşmalar imzalanmasına tanıklık ettikten sonra Malezya'dan Filipinler'e geçecek.

Barack Obama'dan önce Malezya'yı ziyaret eden son ABD Başkanı Lyndon B. Johnson olmuştu. Lyndon B. Johnson, 1966 yılında Malezya'ya gelmişti.

ABD Başkanı, Malezya'dan önce Japonya ve Güney Kore'yi ziyaret etmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!