AB üç ülkeyi olağanüstü toplantıya çağırdı

Güncelleme Tarihi:

AB üç ülkeyi olağanüstü toplantıya çağırdı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2016 16:48

Avrupa Birliği Göç, İçişleri ve Vatandaşlık Komisyonu Başkanı Dimitris Avromopoulos; İsveç, Almanya ve Danimarka’yı yarın olağanüstü toplantıya çağırdığını Twitter hesabından duyurdu.

Haberin Devamı

Toplantıya İsveç Göçmen Bakanı Morgan Johansson, Danimarka Entegrasyon Bakanı Inger Stojberg ve Almanya İçişleri Bakanlığı’ndan Ole Schröder davet edildi.

İsveç ve Danimarka’nın sınırlarında kimlik kontrolüne başlamasının ardından harekete geçen Avrupa Birliği Komisyonu sözcüsü Margaritis Schinas toplantının amacının ülkeler arasında koordinasyonun iyileştirilmesine yönelik olduğunu belirtti.

İsveç Göçmen Bakanı Morgan Johansson’un Basın Sözcüsü Jonatan Holst yarın Brüksel’de yapılacak toplantıya katılacaklarını bildirdi. Jonatan Holst ‘‘Gelişmeler ve alınan önlemler konusunda bilgi almak ve son durumu değerlendirmek istiyorlar’’ dedi.

AB üç ülkeyi olağanüstü toplantıya çağırdı

Haberin Devamı

Dünkü basın toplantısında Danimarka’nın Almanya sınırında kimlik kontrollerine başladığını açıklayan Danimarka Başbakanı Lars Lökke Rasmussen aldıkları kararın, İsveç’in başlattığı kimlik kontrollerinin sonucu olduğunu savunmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!