‘AB tıkanırsa gelecek tehlikeye girer’

Güncelleme Tarihi:

‘AB tıkanırsa gelecek tehlikeye girer’
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2017 10:18

Fransa’daki Versay Sarayı’nda Almanya, İtalya ve İspanya Başbakanları ile Fransa Cumhurbaşkanı’nın katılımıyla dörtlü ’mini zirve’ düzenlendi.

Haberin Devamı

ALMANYA Başbakanı Merkel, İspanya Başbakanı Rajoy, İtalya Başbakanı Gentiloni ve Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Fransa’da Versay Sarayı’nda düzenlenen mini zirvede Brexit sonrası Avrupa Birliği’nin yol haritasını görüşmek üzere toplandı. Görüşmelerin ardından basın toplantısı düzenledi.
Basın toplantısında konuşan Almanya Başbakanı Merkel, Avrupa Birliği’nin, üye ülkelerin farklı düzeylerde katılımda bulunmasına izin vermemesi durumunda başının belaya girme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

CESARETLİ OLMALIYIZ

Merkel, “Bazı ülkeler eğer katılmak istemiyorlarsa, onlara müsaade edilmeli ve bunu yapabilmek için gereken cesarete sahip olmalıyız. Farklı hızlarda giden bir Avrupa gerekli, yoksa muhtemelen tıkanıp kalacağız. Avrupa daima herkese açık olmalı, hiç kimse dışlanmamalı ancak herkes de her projeye katılmaya zorlanmamalı” dedi.
AB’nin geleceği konusunda uyarılarda da bulunan Merkel, “Eğer Avrupa tıkanıp kalırsa ve daha fazla gelişemezse, o zaman bu barış çalışması, tahmin edebileceğinizden daha hızlı bir şekilde tehlikeye girer” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!