700 kaçak yolculu Türk gemisine Yunan operasyonu

Güncelleme Tarihi:

700 kaçak yolculu Türk gemisine Yunan operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2014 22:50

YUNANİSTAN’ın Girit Adası açıklarında salı günü makineleri arızalanınca içindeki 700 yabancı uyruklu kaçak ile sürüklenen Kiribati bayraklı ‘Barış’ isimli Türk yük gemisine, roro gemisiyle Lerapetra Limanı’na çekildiği sırada Yunan komandoları tarafından operasyon düzenlendi.

Haberin Devamı

Limana 6 mil uzaklıkta düzenlenen operasyonda 6 mürettebat gözaltına alındı. Kaçaklar arasında bulunan hamile bir kadın ile yüksek ateşi olan 4 çocuk gemiden alınarak, helikopterle Rodos Adası’ndaki bir hastaneye ulaştırıldı. Geminin limana çekilmesinin ardından aralarında çıkan kavgada bıçakla yaralandığı belirlenen 3 kaçağın Girit Adası’ndaki bir hastaneye sevki sağlandı.

Girit Adası alarmda

GİRİT’teki hastanelerde kaçaklar için 150 yatak ayrıldı. Ebola virüsü taşıdığından şüphelenilen kaçakların götürüleceği Lerapetra Spor Salonu tıbbi malzemelerle donatıldı. Sağlık çadırları kuruldu. Girit ve Atina’dan toplam 30 doktor ve 40 sağlık memuru gönderildi. Sağlık personeli ve askerlerin limanda bekleyişi sürerken, kaçakların bu akşam saatlerinde karaya çıkarılması bekleniyor. Gemi ambarında bulunan kaçaklardaki silahlar da toplandı.

Haberin Devamı

Suriye, Afganistan ve bazı Afrika ülkelerinden kaçak göçmenleri taşıyan gemi İtalya’ya doğru yol alıyordu. Türkiye’deki bir firmadan kiralanan geminin nereden ve ne zaman denize açıldığı konusunda henüz bilgi bulunmuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!