60 yıl sonra aynı poz

Güncelleme Tarihi:

60 yıl sonra aynı poz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2007 00:00

İngiltere Kraliçesi İkinci Elizabeth ile eşi Prens Philip, evliliklerinin 60. yıldönümü şerefine, 1947 yılında balayında çektirdikleri fotoğrafı yeniden canlandırdılar.

SON fotoğraflarında İkinci Elizabeth, taktığı inci kolye ve Kraliçe Victoria’ya ait olan broşa dek, her şeyiyle 60 yıl önceki siyah-beyaz fotoğrafı hatırlatıyor. Kraliçe’nin koluna girdiği Edinburgh Dükü Philip de yılların eskittiği dış görünüşüne karşın, eşine yine aynı sıcaklıkla gülümsüyor.

Buckingham Sarayı, giysilerinden duruşlarına kadar 1947 kasımında Hampshire’deki Broadlands’de verdikleri görüntüyü andıran kraliyetin bir numaralı çiftinin, fotoğraf için özel bir mizansen hazırlamadığını, sahnenin tamamen doğal olduğunu bildirdi. Resmi açıklamaya göre, fotoğrafçının nazik tavsiyesi üzerine duruşlarını ayarlayan çift, giysi ve aksesuarlarının da tesadüfen 60. yıl öncekileri hatırlatması sayesinde bu ölümsüz kareyi yeniden yansıttılar.

Çiftin, 60. evlilik yıldönümleri, dünya evine girdikleri Westminster Abbey’de bugün yapılacak özel törenle kutlanacak. Kutlamaya 2 bin seçkin davetlinin katılması bekleniyor. Asıl yıldönümü olan salı günü Kraliçe Malta’da olacağı için, The Ritz’de düzenlenmesi beş yıl önceden planlanan büyük tören daha sonraya kalacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!