6 yıl

Güncelleme Tarihi:

6 yıl
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2016 21:45

Kız arkadaşı Reeva Steenkamp’ı öldürmekten yargılanan Güney Afrikalı paralimpik atlet Oscar Pistorius 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

GÜNEY Afrika’nın Pretoria kentindeki mahkeme, Pistorius’u altı yıl hapis cezasına çarptırdı. Hâkim, Pistorius’a beklenenden daha az ceza verilmesinde, azımsanmayacak ve ikna edici koşulların rol oynadığını açıkladı.

CEZA AZ BULUNMUŞTU

Savcılık, Pistorius’a en az 15 yıl hapis cezası verilmesini talep ediyordu. Olimpiyatlara katılan ilk paralimpik atlet olarak tarihe geçen 29 yaşındaki Güney Afrikalı sporcu, kız arkadaşı Steenkamp’ı öldürdüğü gerekçesiyle yargılanıyordu. Steenkamp’ı 14 Şubat 2013’te öldüren Pistorius, birlikte yaşadıkları Pretoria’daki eve zorla girildiğini düşünerek, kilitli olan tuvaletin kapısından ateş ettiğini ve o sırada kız arkadaşını yanlışlıkla vurduğunu savunmuştu. Pistorius, 2014’te, Steenkamp’ı “dikkatsizlik sonucu öldürmekten” beş yıl hapse mahkûm edilmişti. Sporcunun, cezasını amcasının evinde gözetim altında geçirmesi kararlaştırılmıştı. Yargıtay verilen cezayı az bulmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!