6 avukattan Esad’a suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

6 avukattan Esad’a suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2016 09:48

Neonazi terör örgütü NSU davasının müdahil avukatlarından Mehmet Daimagüler, Seda Başay Yıldız, Serkan Alkan, Onur Özata, Jens Dieckmann ve Martin Heising, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad hakkında Almanya’da soruşturma açılması için Federal Savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

BERLİN’de basın toplantısı düzenleyen altı avukat, soruşturma açılmasının Esad için siyasi bir sinyal olacağını vurguladı. Avukat Daimagüler, Esad hakkında uluslararası ceza hukukuna göre insanlık suçu ve savaş suçlarından soruşturma açılmasını istediklerini vurguladı. Federal Savcılığın, Esad’a soruşturma açmasının siyasi bir sinyal olacağını vurgulayan Mehmet Daimagüler, suç duyurusunu, Halep’te Esad’ın askerlerinin bu yılın 26 Nisan-19 Kasım arasında işlediği suçlarla sınırlı tuttuklarını belirtti. Suç duyurusunda 41 olayı sıralayan Daimagüler, hastanelerin ve okulların bombalandığını, bebek ve çocukların yanında çok sayıda sivilin öldüğünü belirtti. Daimagüler, “Sivil halk bilerek rehin alınıyor. Terörize ediliyor ve öldürülüyor. Halep’te ağır çekim bir soykırım işleniyor. Ancak buna karşı hiçbir şey yapılmıyor. Bu kabul edilemez” diye konuştu.

Haberin Devamı

Avukat Yıldız, suç duyurusunu Avrupa Adalet Divanı’na yapmadıklarını, çünkü Suriye’nin bu sözleşmeyi imzalamadığını, bu nedenle suç duyurusunu Almanya Federal Savcılığı’na yaptıklarını açıkladı. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!