58 yaşındaki hamile kadın ölümden döndü

Güncelleme Tarihi:

58 yaşındaki hamile kadın ölümden döndü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2005 00:00

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki (KKTC) özel bir merkezde 50-60 yaş arasındaki kadınların ‘yumurta nakliyle’ hamile kalmalarının ‘etik dışı’ olduğuna ilişkin Hürriyet’te yayınlanan haber, bilim dünyasından büyük destek gördü.

Amerikan Hastanesi Tüp Bebek Direktörü Doç. Dr. Bülent Urman, KKTC’deki merkezden son 3 ay içinde kendilerine geç yaşta hamile kalan iki hastanın başvurduğunu, ikisinin de ciddi sağlık sorunları olduğunu söyledi. Doç. Urman, ‘KKTC’deki özel merkeze gidip hamile kalan 58 yaşındaki bir hasta, ölümün kıyısından döndü ve hastanemizde 1 ay yattı’ dedi.

Türk Jinekoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Bülent Tıraş da ‘Menopoz çağındaki kadınların hamile kalması ve çocuk doğurması çok büyük bir risk. Tamamen etik dışı, para kazanmak uğruna, kadınların sağlığını riske atarak yapılan bir işlem’ diye konuştu.

Acıbadem Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölüm Sorumlusu Doç. Dr. Tolga Ergin de şunları söyledi: ‘50-60 yaşındaki kadınlara genç kadınlardan alınan yumurtaların nakledilmesiyle hamilelik elde edilmesi tıp etiğine uymuyor. Yumurta donasyonu (başkasından yumurta nakli) dünyada bilim çevrelerinde hálá tartışılan bir konu.’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!