400 yıl sonra kalıntıları bulundu

Güncelleme Tarihi:

400 yıl sonra kalıntıları bulundu
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2015 00:32

İSPANYOL Edebiyatı’nın en ünlü isimlerinden ve dünya klasiklerine giren ’Don Kişot’ romanının yazarı Miguel Cervantes’in mezarı bulundu.

Haberin Devamı

İspanya’da ve edebiyat dünyasında büyük heyacan yaratan bu haber üzerine harekete geçen arkeologlar yazarın bulunduğu Madrid’teki Trinitarian Manastırı’nda kazı çalışmalarına başladı.

Ünlü yazar Cervantes ve eşi Catalina de Salazar’ın cesetlerinin 1698-1730 tarihlerinde inşa edilen Trinitarian Manastırı’na gömüldüğü kayıtlara düşmüştü.

Adli tıp uzmanlarının Cervantes’in kemikleri üzerine yaptıkları ilk çalışmalarda mezarın ve kemiklerin ünlü yazara ait olduğu açıklandı.

Yaklaşık 30 araştırmacıdan oluşan heyet, mezarın tam yerini belirlemek için kızılötesi kameralar, 3 boyutlu tarama cihazları ve özel radarlar kullandı.

Miguel Cervantes İspanya’da 2’nci Felipe’nin kral olduğu dönemde ’Marquesa’ adlı bir kadırga ile Lepanto (İnebahtı) Körfezinde yapılan İnebahtı Deniz Savaşı’nda Osmanlı donanmasına karşı savaşmış ve aldığı bir top güllesi ile sol elini kaybetmişti.

Haberin Devamı

Daha sonra Osmanlılar tarafından tutsak edilen Cervantes, 1575-1580 yılları arasında Cezayir’de esir olarak yaşamıştı.

Uzmanlar yaşamının sonlarına doğru kaleme aldığı ünlü eseri Don Quijote’u (Don Kişot) hapishanede yazdığını belirtirler.

Ülkemizdede büyük ilgi gören Don Kişot dünyanın en çok okunan eserlerinden biri olarak 38 dile çevrildi.

Bu eser hala dünyanın en çok okunan romanları arasında gösteriliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!