40 günlük yas: BAE lideri Nahyan hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

40 günlük yas: BAE lideri Nahyan hayatını kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2022 07:00

Yedi emirlikten oluşan Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayid el Nahyan hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

BAE resmi ajansı WAM, Başkanlık İşleri Bakanlığına dayandırarak verdiği haberinde dün el Nahyan’ın vefat ettiğini duyurdu. Şeyh Halife bin Zayid el Nahyan’ın (73) ölüm nedeni açıklanmadı. Ülkede dünden itibaren 40 günlük resmi yas ilan edildiği ve bayrakların yarıya indirileceği kaydedilirken, bakanlıklarda, devlet dairelerinde ve özel sektörde de 3 gün çalışmalara ara verileceği belirtildi.

FELÇ GEÇİRMİŞTİ

BAE’nin ilk Devlet Başkanı Zayid bin Sultan el Nahyan’ın en büyük oğlu olan Halife bin Zayid, babasının vefatından sonra göreve gelmişti. Felç sonrası 2014 yılında geçirdiği ameliyatların ardından el Nahyan kamuoyu önüne çok seyrek çıkmıştı. Devlet işlerini daha çok Abu Dabi Emiri üvey erkek kardeşi Muhammed bin Zayed el Nahyan üstlenmişti. Şeyh Halife bin Zayid Al Nahyan’ın ölümünün ardından Muhammed bin Raşit el Maktum devlet başkanlığını geçici olarak üstlendi.

Haberin Devamı

YERİNE KİM GEÇECEK

Dünyanın en zengin hükümdarlarından biri olarak kabul edilen Şeyh Halife bin Zayid el Nahyan, 875 milyar dolarlık varlığı yöneten Abu Dabi Kalkınma Fonu’nun başkanlığı görevini de yürütüyordu. Nahyan ailesinin 150 milyar dolarlık bir servete sahip olduğuna inanılıyor. BAE’nin başına Veliaht Prens ve Abu Dabi Emiri Muhammed bin Zayed el Nahyan’ın geçebileceği belirtiliyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!