300 ameliyat sonra su içti

Güncelleme Tarihi:

300 ameliyat sonra su içti
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2020 07:00

2.5 yaşındayken temizlik maddesi içtiği için iç organları tahrip olan Kayra Karakaş, dokuz yıl boyunca irili ufaklı 300 operasyon geçirdi. Kayra, ABD’de geçirdiği son ameliyatın ardından ilk defa biberon ile su içti.

Haberin Devamı

Bursa’nın İnegöl ilçesinde yaşayan Ayşen ve Halit Karakaş çiftinin oğulları Kayra (11), içtiği temizlik maddesi nedeniyle yemek borusu, midesi ve kalınbağırsağı tahrip olduğu için 2.5 yaşından beri midesinden besleniyor ve sürekli serumla yaşıyor. Sağlık Bakanlığı’nın onayı ile Türkiye’de tedavi edilemeyeceği gerekçesiyle Kayra’nın ABD’de tedavisine 2015’te onay çıkmıştı. Cincinnati Çocuk Hastanesi’nden sonra Kayra Karakaş’ın tedavisi Boston Çocuk Hastanesi’nde de devam etti. 13 Şubat’ta yapılan son ameliyat 23 saat sürdü ve 5 ayrı ekip katıldı.

AYAKTAN PARÇAYLA YEMEK BORUSU

Geçtiğimiz yıl ayağından alınan parçayla yapılan gırtlağı yeni yapılan yemek borusuna bağlandı ve ameliyattan 2 hafta sonra Kayra ilk defa önceki gün biberon ile su içti. Yaklaşık 1 ay daha hastanede kalması beklenen Kayra, sağlıklı olarak yurda döneceği günleri sayıyor. Hastalığı yüzünden hiç okula gidemeyen ve yatağa mahkûm olan Kayra Karakaş, ameliyattan önce Hürriyet’e yaptığı açıklamada “İyileştiğimde güzel yemekler yemek istiyorum, okula gitmek, top oynamak, denize girmek ve çocuklarla koşmak istiyorum” demişti.

Haberin Devamı

 

 SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!