3 bin polis peşlerinde

Güncelleme Tarihi:

3 bin polis peşlerinde
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2015 00:50

Paris’te hiciv dergisi Charlie Hebdo’ya düzenlenen 12 kişinin öldüğü saldırının ardından polis zanlıların peşinde.

Haberin Devamı

18 yaşındaki bir genç teslim olurken, polis Cezayir asıllı Fransız vatandaşı kardeşler Cherif (32) ve Said Kouachi’nin (34) yakalanması için zamanla yarışıyor.

FRANSA’da polis önceki gün hiciv dergisi Charlie Hebdo’nun ofisini basarak 12 kişinin öldürdükleri sanılan Cezayir asıllı Fransız vatandaşı kardeşler Cherif (32) ve Said Kouachi’nin (34) yakalamak için ülke çapında geniş çaplı aramalara devam ediyor. AFP ajansına konuşan bir kaynak, Fransa’nın kuzeyindeki Aisne bölgesindeki Villers-Cotteret yakınlarındaki benzin istasyonu işletmecisinin dün sabah iki kardeşi teşhis ettiğini söyledi. Maskeli ve silahlı olduğu belirtilen şüphelilerin bıraktıkları araçta cihatçı sloganların yazılı olduğu bayraklar ve molotofkokteylleri bulunduğu belirtildi. Fransız basını ayrıca şüphelilerin soydukları işletmeden yiyecek ve benzin çaldığını öne sürdü. Saldırganların yakalanması için bölgeye polis takviyesi yapıldı. Terörle mücadele timleri de olası bir çatışma için alarma geçirildi. Kouachi kardeşler için “tehlikeli ve silahlı” uyarısı yapılıyor. Öğleden sonra iki firarinin Paris’in 80 km kuzeydoğusundaki Crepy-en Valois’te bir evde sıkıştırıldığı, bölgede devriye helikopterlerinin uçtuğuna dair haberler geldi. İçişleri Bakanı Manuel Valls, kardeşleri bulmak için yedi kişinin önceki gece gözaltına alındığını söylemişti.

Bir saldırı daha

Öte yandan dün sabah saatlerinde başkentte silahlı bir kişi, kentin güneyindeki Montrouge kasabasında bir kadın polise ateş açarak öldürdü. Montrouge Belediye Başkanı Pierre Brossollette, iki polisin bir trafik kazası sonrası gittikleri bölgede bir aracı durdurduklarını, araçtan çıkan şoförün de ateş açarak kaçtığını belirtti. Elysee Sarayı’ndaki güvenlik zirvesinden ayrılarak bölgeye giden Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve olayla dergiye yapılan saldırı arasında hemen bir bağlantı kurulmaması gerektiğini söyledi. Savcılık ise dün ilerleyen saatlerde olayın “terör saldırısı” olarak soruşturulduğunu açıkladı. ransa’nın doğusunda yer alan Villefranche-sur-Saone’da cami yakınındaki bir kebapçıya sabaha karşı bombalı saldırı düzenlendi.

Haberin Devamı


Hollande Sarkozy ile görüştü

Haberin Devamı

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, ülkeyi sarsan terör saldırılarının ardından önceki gün selefi, anamuhalefetteki Halk Hareketi Birliği (UMP) lideri Nicolas Sarkozy ile görüştü. Sarkozy, görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, terörle mücadele konusunda Hollande ile görüşlerinin aynı yönde olduğunu söyleyerek “Terör tehdidi artarken teröre karşı alınacak önlemler de artırılmalı” dedi.


İki camiye saldırı düzenlendi

Charlie Hebdo dergisi sonrasında Fransa’da iki cami saldırıya uğradı. Ülkenin kuzeybatısındaki Le Mans’ta bir camiye silahla ateş açıldı ve eğitimlerde kullanılan el bombalarından atıldı. Fransa’nın güneyindeki Narbonne’da da önceki akşam namazı sonrasında bir caminin ibadet bölümüne ateş açıldı. Şans eseri saldırılarda ölen ya da yaralanan olmadı. Fransa’da genel anlamda olası saldırılara karşı güvenlik arttırıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!