29 Ekim coşkusu Kosova'da

Güncelleme Tarihi:

29 Ekim coşkusu Kosovada
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2008 18:24

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 85. yıldönümü dolayısıyla Kosova'da düzenlenen kutlama etkinlikleri, Priştine'de yapılan masa tenisi turnuvasıyla başladı.

Priştine "Gerçek" Türk Kültür Sanat ve Spor Derneğinde yapılan masa tenisi turnuvasında, Birleşmiş Milletler Polis Gücü (UNMİK Polisi) bünyesinde görev yapan Türk Polis Kontenjanı üyesi Yasin Zeki birinci oldu.

Turnuva şampiyonu Yasin Zeki'ye kupayı veren Türk Polis Kontenjan Başkanı Mustafa Soysal, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Kosova'da böyle bir etkinliğin düzenlenmesinden büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Turnuvaya Türk Polis Kontenjanından 10, Kosova Türk Taburundan 6, Türk İşbirliği ve Kalınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) Kosova Koordinatorlüğünden 1 ve "Gerçek" Masa Tenisi Takımından 16 masa tenisçisi katıldı.

Turnuvada ikinciliği Edis Draguşa, üçüncülüğü Nuray Kurteş kazanırken, turnuvanın en genç oyuncusu 9 yaşındaki Aleyna Cemali ise gösterdiği performans sonucu en umut verici masa tenisçisi seçildi.

Turnuvanın sonunda, dereceye girenlere kupaları verildi.

VIÇITIRIN'DA KONSER

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Vıçıtırın'da Türk kültür sanat dernekleri ortak konser düzenlediler.
Kültürevi'nde düzenlenen konsere, Prizren'in "Doğru Yol" ve "MESK" dernekleri ve ev sahibi olarak "Çeşme" derneği katıldı.

"Çeşme" Derneği Başkanı Kurteş Müftü, sanatçı ve konukları selamlarken, amacın kültürel etkinliklerle toplum olarak birlik ve beraberliği pekiştirmek olduğunu vurguladı.

Halk oyunları ve Türk Sanat Müziği programından oluşan konserde sanatçılar, büyük beğeni topladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!