'20 bin mülteci daha alabiliriz'

Güncelleme Tarihi:

20 bin mülteci daha alabiliriz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2015 22:54

İngiltere Başbakanı David Cameron, İngiltere'ye önümüzdeki beş yıl içinde 20 bin mülteci alacaklarını açıkladı.

Haberin Devamı

İngiltere, Avrupa'nın yüzleştiği mülteci krizine 2020 yılına kadar Suriye'deki kamplardan 20 bin sığınmacı alarak yanıt verecek.
İngiltere Parlamentosu'nda bugün konuşan Başbakan Cameron, İngiltere'nin ahlaki sorumluluklarını Esad rejimi ve IŞİD'in zoruyla evlerinden ayrılmak zorunda kalan insanlara karşı yerine getireceklerini söyledi.
Cameron, ülkeye yerleştirilen sığınmacıların anında İngiltere'de süresiz yaşama ve çalışma hakkı statüsü verilmeyeceğini bunun yerine beş yılın sonunda sığınmacılara İngiltere'de yaşama başvurusu yapabilecekleri bir statü vereceklerini kaydetti

O FOTOĞRAFTAN SONRA...

DHA muhabiri Nilüfer Demir'in görüntülediği 3 yaşındaki Suriyeli Aylan'ın Bodrum'da sahilde bulunan cansız bedeninin fotoğrafı adeta dünyayı sarstı. Bu fotoğrafın ardından özellikle batılı ülkelere savaştan kaçan sığınmacılara yardım eli uzatılması konusunda baskılar arttı.

Haberin Devamı

Başbakan Cameron konuşmasında, küçük Aylan'ın trajik fotoğrafına göndermede bulunarak milletvekillerine ''birkaç gün önce gördüğümüz üzücü fotoğraflar bütün ülkeyi derinden etkiledi'' diye konuştu.

Cameron şöyle devam etti: ''İngiltere'nin geçmişte yaptığı gibi bu sığınmacılara yardım etme gibi ahlaki sorumluluğunu yerine getirme hakkı var. Ancak bunu yaparken sorunun nedenleri ve sonuçlarını geniş kapsamlı olarak hem beynimizde hem kalbimizle düşünmek zorundayız.''

Söz konusu kararın detaylarının gelecek hafta İçişleri Bakanı Theresa May tarafından açıklanacağı bildirildi.
Diğer yandan Avrupa Komisyonu'nun Avrupa'ya varan 160 bin mülteciye kapılarını açması için Avrupa Birliği üyesi ülkelere soru yöneltmesi bekleniyor. Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Fransa'nın 24 bin mülteciyi kabul etmeye hazır olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!