2’nci 10 yıla giriş

Güncelleme Tarihi:

2’nci 10 yıla giriş
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2011 00:00

Haberin Devamı

AVUSTRALYA 2011'E MERHABA DEDİ / WEB TV

YENİ ZELANDA 2011'E BÖYLE GİRDİ / WEB TV

HONG KONG 2011'E BÖYLE GİRDİ WEB TV

DÜNYA YENİ YILI  NASIL KARŞILADI / FOTO GALERİ

32 bin ampullü top
- Dünya 21. yüzyılın ikinci onyılına büyük bir coşkuyla girdi. Avustralya’da muhteşem bir havai fişek kutlamasıyla başlayan eğlence, dalga dalga yayıldı.
- New York’un ünlü Times Meydanı’nda coşkulu konserler verildi. Saat 00.00 olduğundaysa, meydana, içinde 32 bin ampul bulunan dev top indi. Chris Abaire adlı bir askerin, birkaç saniye önce evlenme teklifini kabul eden sevgilisini öpmesi, bir başka tarihi fotoğrafı anımsattı. 1945 yılının Ağustos ayından kalma ünlü karede, yine Times Meydanı’nda bir denizci, savaşın bitmesinin coşkusuyla daha önce hiç tanışmadığı bir hemşireyi öpmüş, bu fotoğraf hafızalara kazınmıştı.
Cömertlik Sokağı
- Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da yılbaşı, geleneksel “Cömertlik Sokağı” etkinliklerine sahne oldu. Sanatçıların eğlendirdiği kalabalıktan elde edilen gelir, çocuk sağlığı için hastanelere bağışlanıyor.
- Moskova’nın ünlü “Kızıl Meydan”ındaki kutlamalar, olumsuz hava şartları nedeniyle en fazla 30 bin kişiyi çekebildiyse de, bu durum, eğlenmekte kararlı olanlara geri adım attıramadı.
- Portekiz’in özerk takımadaları “Madeira”da gökyüzünü cennete çeviren havai fişek gösterisi, bu yıl dünyada öne çıkan örneklerden biri oldu.
1 milyonluk plaj
- İmparator Meiji’nin adını taşıyan Tokyo’daki tapınak, 2011’e girerken her zamankinden daha büyük ilgi topladı. Bunun nedeniyse bu yılbaşının, Meiji Tapınağı’nın inşa edilmesinin 90. yılına denk gelmesiydi.
- İngiltere’nin başkenti Londra’da, yaklaşık 250 bin kişi, yılbaşı gecesini Thames Nehri’nin kıyıları ve yeni yılın ilk saniyelerinde başlatılan 8 dakikalık muhteşem havai fişek gösterisini izlemek üzere Trafalgar Meydanı’nda geçirdi. 
- En az 1 milyon kişinin 2011’e birlikte girdiği bir başka noktaysa, Brezilya’nın Copacabana plajı oldu.

Berlin foku

Haberin Devamı

Kıs- en don- uş sularda ki- i za- an çırılçıplak yüz- eleriyle tanınan Al- anya’nın ünlü “Berlin Fokları” grubu, Oranke Gölü’nde her za- anki gibi yine renkli görüntüler sergiledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!