143 yolcunun kimlikleri belirlendi

Güncelleme Tarihi:

143 yolcunun kimlikleri belirlendi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2000 00:00



Bahreyn Sivil Savunma yetkilisinin Bahreyn Televizyonu'ndan yaptığı açıklamaya göre uçakta bulunan ve hayatını kaybeden 143 mürettabatın tamamının kimlikleri belirlendi.
Haberin Devamı

Yetkili, "kazadan kurtulan olmadığını üzürtüyle öğrendik ve tüm gece boyunca kurtarma timlerinin ve Amerikan hava ekiplerinin yardımlarıyla, hayatılarını kaybedenleri, enkazın içinden çıkartmaya çalıştık. Bu sabah ise acılı aileler için en son ve en zor görev olan kimliklerin tespitini yaptık" dedi.

Yetkili, Kimlikleri tespit edilen ilk 70 yolcunun, yeni eğitim-öğretim yılına başlamak için yaz tatillerinden dönen öğrenciler olduğunu açıkladı.

Airbus 320 tipi yolcu uçağının, Bahreyn Havaalanı'na birkaç kez inme denemesinden bulunmasının ardından, motorlarından birinde çıkan yangın sonucu denize düştüğü açıklanmıştı.

Basının edindiği bilgiye göre ise pilot, hava trafik kontrolörlerine tekhik herhangi bir problemle karşı karşıya olduğunu bildirmedi.

Acılı aileler kimlikleri tespit etti

143 mürettabatın ailelerinin, kazada kaybettikleri yakınlarının kimliklerini olay yerinde çekilen fotoğraflara bakarak tespit ettikleri bildirildi. Fotoğraflardan tanınamayan cesetler için ise hastane morglarına gidilmek zorunda kalındı.

Fotoğraflardan tespit ettiği ailesinin ardından konuşan Bahreynli bir adam, "hamile karımı ve bir buçuk yaşındaki oğlumu kaybettim. Mısır'da tatildeydiler" diyordu.

Kazada hayatlarını kaybeden 63 Mısırlının, birkaç ailenin çok sayıda üyesi olduğunu belirttiler.

Kimlikleri tespit edilen 143 kişinin isim listesi, havayolu tarafından gazetelerde yayınlatılarak aynı soyaddan olan kişilerin görmesi sağlandı ve bu sayede kimlik tespiti kısa sürede tamamlandı.

Yolcuların çoğu Araptı

Gulf Air'dan yapılan açıklamaya göre uçaktaki yolcuların çoğunluğu Araptı ve batı ülkelerinden az sayıda yolcu vardı.

Gulf Air'in yayınladığı listeye göre A320'de 63 Mısırlı, 34 Bahreynli, 12 Suudi, 9 Filistinli, 6 Birleşik Arap Emirlikleri vatandaşı, 3 Çinli, 2 Britanyalı ve birer de Avustralya, Kuveyt, Umman, Sudan, Kore ve Kanada'lı yolcu bulunuyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!