120 km kala pes etti

Güncelleme Tarihi:

120 km kala pes etti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2008 00:00

Tek başına kürek çekerek Peru’dan Avustralya’ya gitmeye çalışan İtalyan maceraperest Alex Bellini, hedefine ulaşmaya sadece 120 km kala bitap düşünce yardım çağırdı. 10 aydır denizde kurutulmuş yiyeceklerle yaşayan Bellini, "Kaybetmiş gibi hissetmiyorum" dedi.

PERU’nun başkenti Lima’dan geçen şubatta denize açılan İtalyan maceraperest Alex Bellini (30), Büyük Okyanus’ta 10 ay boyunca kürek çekti. Kurutulmuş yiyeceklerle beslenen ve arıtılmış deniz suyu içen Bellini, Avustralya’nın doğu sahillerine 65 deniz mili kala bitap düşünce önceki gün uydu telefonuyla karısını arayıp yardım çağırmasını istedi. Avustralya’ya ait kurtarma uçağı Bellini’nin yerini belirlerken, Yeni Zelanda adına kayıtlı bir römorkör de onu teknesiyle birlikte kıyıya çekti.

Kaybetmiş sayılmam

18 bin kilometrelik yolculuğun sonunda çok yorulduğunu ve bölgede iki gün boyunca fırtına yaşanacağını bildiği için yardım çağırdığını söyleyen Bellini, kendisini hedefe ulaşmış kabul ettiğini belirtti. Bellini, "Yardım çağırmamak aptallık olurdu. Farklı bir son planlamıştım, ama kaybetmiş sayılmam" dedi. Denizde yalnız sayılamayacağını, çünkü uydu telefonuna 30 binden fazla e-posta geldiğini ifade eden Bellini, daha önce de Atlas Okyanusu’nu ve Akdeniz’i kürekle geçmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!