‘1000 asker’ iddiasına üst düzey yalanlama

Güncelleme Tarihi:

‘1000 asker’ iddiasına üst düzey yalanlama
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2019 08:30

Amerikan Wall Street Journal (WSJ) gazetesinin ABD ordusunun Suriye’de 1000 asker bırakacağı yönündeki haberi ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford tarafından yalanlandı.

Haberin Devamı

Dunford, yazılı açıklamasında “ABD ordusunun Suriye’de 1000 civarında asker bırakmaya hazırlandığı yönünde, önde gelen bir Amerikan gazetesinde yer alan iddia, kesinlikle doğru değildir. Şubat ayında deklare edilen planlar üzerinde hiçbir değişiklik söz konusu değildir ve ABD güçlerinin belirli bir seviyeye azaltılması yönündeki Başkan’ın talimatını uygulamaya devam ediyoruz” dedi.

TÜRKİYE İLE TEMASLAR SÜRÜYOR

WSJ gazetesi, aynı haberde ABD yönetiminin, Türkiye, Avrupalı müttefikleri ve SDG ismini kullanan terör örgütü YPG ile yaptığı görüşmelerde, Suriye’nin kuzeyinde bir “güvenli bölge” oluşturulması için anlaşılamadığını öne sürmüştü. Dunford, “Türkiye-Suriye sınırına ilişkin Türk tarafının güvenlik endişelerine karşılık vermek üzere Türk Genelkurmay Başkanlığı ile detaylı askeri planlamaları yapmayı sürdürüyoruz. Bugüne kadarki planlamalar verimli oldu. Şu anda, önümüzdeki günlerde daha da geliştirilecek bir başlangıç konseptine sahibiz” dedi. ABD Başkanı Trump, aralık ayında, Amerikan askerlerinin Suriye’den çekileceğini bildirmişti. Şubat ayında 400 kadar ABD askerinin kalacağı açıklanmıştı.

BAKMADAN GEÇME!