1 günde Estonya kadar para kaybetti

Güncelleme Tarihi:

1 günde Estonya kadar para kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2022 07:00

Facebook’un çatı şirketi Meta, bir günde 230 milyar dolar eridi. Şirketin kurucusu Mark Zuckerberg’in kişisel servetinde yaşanan 31 milyar dolarlık kayıp ise Estonya’nın yıllık gayrisafi yurtiçi hasılasına eşit.

Haberin Devamı

Facebook'un aktif kullanıcı sayısı şirketin 18 yıllık tarihinde ilk kez düşüş gösterirken, üç aylık finansal tabloların yatırımcıları hayal kırıklığına uğratması üzerine hisseler bir günde yüzde 26.4 ile rekor seviyede geriledi.

GENÇLER RAKİPLERE YÖNELDİ

Bloomberg Milyarderler Endeksi’ne göre Facebook’un hisse fiyatlarındaki düşüş, Zuckerberg’in servetinden 31 milyar doları sildi. Bu rakam 1.3 milyon nüfuslu kuzey Avrupa ülkesi Estonya’nın gayrisafi yurtiçi hasılasına eşit. Düşüşe rağmen Zuckerberg’in kişisel serveti 90 milyar dolar olarak hesaplandı.

Hisselerdeki dalgalanma, sosyal medya platformu Facebook’un günlük kullanıcı sayısının 2021’in son çeyreğinde 1.929 milyara gerilediği haberini izledi. Bir önceki çeyrekte bu sayı 1.930 milyar olmuştu. Zuckerberg, genç kullanıcılar başta olmak üzere hedef kitlelerinin rakiplerine yönelmesi nedeniyle şirketin satışlarındaki büyümenin yavaşladığını söyledi. TikTok ve YouTube rekabeti karşısında gelir artışının yavaşladığı uyarısı yapıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!