1 günde 20 milyar dolar kaybetti

Güncelleme Tarihi:

1 günde 20 milyar dolar kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2022 07:00

Bir yıl önce 210 milyar dolarla ‘dünyanın en zengin insanı’ unvanına sahip olan Jeff Bezos’un serveti erimeye devam ediyor. Bezos son olarak Amazon hisselerindeki düşüşle birlikte, bir günde 20 milyar dolar kaybetti.

Haberin Devamı

E-ticaret ve bilişim devi Amazon’un hisseleri ile birlikte şirketin kurucusu ve en büyük hissedarı Jeff Bezos’un serveti eridi. Önceki gün Amazon hisseleri, işlem gördüğü ABD’deki Nasdaq borsasında yüzde 14’ün üzerinde değer kaybederken, Bezos’un servetinde sadece bir günlük kayıp 20.5 milyar dolara (305 milyar TL) ulaştı. Amazon’un hisse fiyatının 2001 yılından bu yana en düşük seviyede olduğu belirtilirken, Jeff Bezos’un bu yıl 210 milyar dolarla pik yapan servetinin son kayıpla birlikte 148 milyar dolara gerilediği bildirildi.

DÜŞÜŞÜN NEDENİ AMAZON’UN ZARARI

58 yaşındaki Bezos’un servetinde yılın başından bu yana kaydedilen düşüş ise 44 milyar dolara ulaştı. Amazon hisselerinin ve Bezos’un servetinin erimesinde, şirketin 2022’nin ilk çeyreğinde 3.8 milyar dolarlık net zarar açıklaması etkili oldu. Geçen sene aynı dönemde 8.1 milyar dolar kâr açıklayan ABD merkezli şirket, 2015’ten bu yana ilk kez bir çeyrekte zarar etmiş oldu. 249 milyar dolarlık servetiyle Tesla ve SpaceX’in kurucusu Elon Musk’ın ardından, Jeff Bezos dünyanın en zengin ikinci kişisi konumunda.

Haberin Devamı

Jeff Bezos 148 milyar dolarlık servetiyle, Elon Musk’ın ardından dünyanın en zengin ikinci kişisi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!