Dünya Madiba diyor

Güncelleme Tarihi:

Dünya Madiba diyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2013 21:56

G.Afrika’nın efsanevi liderini andıkları için Drogba ve Eboue PFDK’lık olurken, Nelson Mandela Şampiyonlar Ligi’ne damgasını vurdu. Arena’da maç öncesi zemine “Dünya seni unutmayacak” mesajı yazıldı.

Haberin Devamı

DÜNYA Güney Afrika’nın efsanevi lideri Nelson Mandela’yı anıyor... Geçtiğimiz Cuma günü oynanan Galatasaray-Elazığspor maçında Eboue ve Drogba, üstünde Mandela’ya mesaj gönderen tişörtler giydiklerinden dolayı Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevkedilirken, dün bir açıklama yapan FIFA Başkanı Sepp Blatter, taraftarları ve futbolun içindeki tüm unsurları Madiba’yı anmaya davet etti. FAS’taki FIFA Kulüpler Dünya Kupası mücadeleleri öncesi Mandela adına tüm maçlar öncesinde saygı duruşu yapılacağı duyuruldu. FIFA, Afrika Futbol Konfederasyonu (CAF) ve FAS Futbol Federasyonu (FRMF) dünyada barışı, umudu, affetmeyi ve birçok şeyi temsil eden Mandela için 11 Aralık’ta başlayacak turnuva öncesi bir anma programı düzenledi.

Haberin Devamı

DEV MANDELA POSTERİ

UEFA Komitesi de FIFA gibi Nelson Mandela’nın vedasına kayıtsız kalmadı. Şampiyonlar Ligi maçları öncesi Madiba anılırken, Türk Telekom Arena Stadı’nda Şampiyonlar Ligi tanıtım özel mesajı yayınlanarak “Dünya seni asla unutmayacak” yazılı Mandela klipleri döndürüldü. Arena Stadı’nda saha zeminine de maç öncesi aynı mesaj yer aldı: “Madiba….The World will never forget.” Seremoni sonrasında da iki takımı oyuncuları omuz omuza vererek UEFA’nın hazırladığı özel pankartın önünde basın mensuplarına poz verdi.

Galatasaray, TT Arena’nın dışına dev bir Nelson Mandela posteri astı. Sarı kırmızılı kulüp ayrıca resmi internet sitesinin açılış görüntüsü olarak da Arena’nın girişine asılan Nelson Mandela posterinin fotoğrafını koydu. Galatasaray bu tutumuyla, PFDK’ya sevk edilen ve henüz cezası açıklanmayan Drogba ve Eboue’ye de desteğini göstermiş oldu.

YÜCE ATATÜRK PANKARTI DA ASTILAR
Fenerbahçe - Fethiyespor karşılaşmasıyla Türkiye'nin gündemine gelen 'Yüce Atatürk' de Juventus maçı öncesinde TT Arena'da yer aldı. Galatasaraylı taraftarlar tribünde 'Yüce Atatürk pankartı astılar.

GALATASARAY TARAFTARI YÜCE ATATÜRK PANKARTI ASTI

SOSYAL MEDYA TEPKİLER

Haberin Devamı

suatkines
Tff uefa ya da ceza versin Mandela pankarti actilar :)))

sombrespeed
@HurriyetSpor tff ceza versene

emreerbasar
GS-Juve maçının seremonisi #tff'ye kapak niteliğinde olmuş.

NegroOzan
bu gece uefa resmen tff ile dalga geçti.tabi bunlar da utanma olsa...

MaliSelisik
SON DAKİKA: TFF, Juventus ve Galatasaray'ı PFDK'ya sevketti. :(

akagunay
Son Dakika:UEFA maçtan önce açtığı Mandela pankartı yüzünden TFF tarafından disiplin kuruluna sevk edildi !!!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!