Dünya Çevre Günü Çocuklarla Kutlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Dünya Çevre Günü Çocuklarla Kutlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2015 12:56

5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü İstanbul Büyükşehir Belediyesi, çocuklarla birlikte bir takım etkinliklerle kutlayacak.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı çocuk yuvalarından davet edilen çocuklarla çeşitlik etkinlikler düzenleyecek.
Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından yapılan etkinlikte, Eyüp ve Kasımpaşa Yuvalarından 66 katılımcı çocuk ile İBB Çocuk Meclisinden 15 çocuk sabah kahvaltısı sonrası Haliç’ten gemiye binecek. Çocuklara Haliç’te kıyı ve deniz yüzeyi temizliği, dip çamuru taraması çalışmaları gösterilecek.
Daha sonra Üsküdar sahiline geçilerek dalgıçlar tarafından deniz dibinden çıkartılan atık maddeler çocuklara gösterilecek. Üsküdar -Sarıyer arasında yapılacak gemi yolculuğu sırasında çocuklara çevre ile ilgili sunumlar yapılarak konuya uygun çeşitli görseller izlettirilecek.
Etkinliğin öğleden sonraki bölümü Sarıyer-Bahçeköy Belgrat Ormanları Neşet Suyu’nda devam edecek ve öğlen yemeği burada yenilecek. Alanda çocuklara yönelik yapılacak eğlence organizasyonunda; resim boyama alanı, patlamış mısır ve pamuk şeker ikramı, yüz boyama, sosis balon, animasyon ekibi ve illüzyonist gösterisi yapılacak. Alanda ayrıca şişme şato, kaydırak, tırmanma piramidi,resim çektirme panoları ve şişme dart yer alacak.
Bunun yanında katılımcı çocuklara çeşitli hediyeler verilecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Çevre Koruma Müdürlüğü bünyesinde yapılan gürültü ölçümü ve hava temizliği gibi konularda çocukların uygulamalı bilgi alması için alana gürültü ölçüm cihazı ve seyyar hava ölçüm istasyonu getirilerek çocuklarla ölçümler yapılacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!