Dünya 11'ine aday

Güncelleme Tarihi:

Dünya 11ine aday
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2007 00:00

Fenerbahçe’nin Brezilyalı yıldız transferi Roberto Carlos, "Dünya 11’i"ne aday. Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 42 ülkeden yaklaşık 45.000 futbolcu, Uluslararası Profesyonel Futbolcular Federasyonu’nun (FIFPro) üçüncü kez düzenlediği yarışmada ünlü sol bek Roberto Carlos’u dünyada geçen sezonun 11’ine aday gösterdi.

FIFPro, haziran ayında üyesi ülkelerin kulüplerine gönderdiği yarışma formuyla futbolculardan 2006-07 sezonunda sergilediği performansla yılın 11’ine girmeye aday futbolcuları belirlemesini istedi. Sonuçlanan ilk değerlendirme açıklandı ve 55 kişiye indirilen aday listede Fenerbahçe’nin yıldızı Roberto Carlos da yer aldı. FIFPro, 5 Ekim’de Dünya 11’ini açıklayacak. Roberto Carlos Real Madrid’de forma giydiği dönemde daha önce 2005 ve 2006 yıllarında da "Dünya 11’i"ne aday gösterilmişti.

İtalyanlar liste başı

55 kişilik kısaltılmış aday listede İtalyanlar başı çekiyor. 11 İtalyan futbolcuyu, 9 İngiliz, 7 Brezilyalı, 6 İspanyol, 4 Arjantinli izliyor. İngiltere ise listeye en çok futbolcu veren lig olarak dikkat çekiyor. Geçen sezon Premier Lig’de oynayan 20 futbolcu adaylar arasına girerken, Ada’yı 17 futbolcuyla İspanya, 15 futbolcuyla da İtalya ligleri izliyor. Bu yıl da adaylar arasında gösterilen Barcelona’da forma giyen Brezilyalı Ronaldinho, FIFPro tarafından daha önce düzenlenen iki yarışmada "Yılın Futbolcusu" ödüllerinin de sahibi olmuştu.

55 kişilik aday liste

KaleCiler: Buffon, Casillas, Cech,

Dida, Van der Sar

DEFANS: Abidal, D.Alves, R.Ayala, Cannavaro, Roberto Carlos, Carragher, Carvalho, Chivu, Ashley Cole, R.Ferdinand, Lahm, F.Lucio, Maldini, Materazzi, Nesta, Puyol, Ramos, Terry, Vidic, Zambrotta.

ORTA SAHA: Beckham, Deco, Essien, Gattuso, Gerrard, Iniesta, Kaka, Lampard, C.Makelele, Pirlo, Riquelme, C.Ronaldo, Scholes, Seedorf, Xavi.

FORVET Berbatov, Drogba, Eto’o, Henry, Ibrahimovic, F.Inzaghi, Messi, Van Nistelrooy, Ronaldinho, Ronaldo, Rooney, Tevez,

Luca Toni, Totti, David Villa.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!