Düğümü Erdoğan çözecek

Güncelleme Tarihi:

Düğümü Erdoğan çözecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2017 17:53

Akyurt’taki Fuar alanı konusunda ilerleme olmayınca ‘hissedarlar’ Cemil Çiçek’in öncülüğünde Bakan Tüfenkci’yle bir araya geldi ancak anlaşma yine sağlanamadı. Fuar alanı meselesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çıkacak.

Haberin Devamı

27 Şubat’taki fuar alanı olağanüstü toplantısından sonuç çıkmayınca bu kez devreye Cemil Çiçek girdi. Çiçek’in de katıldığı toplantıda hissedarlar Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’yle bir araya geldi. Son toplantıya katılmayan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da hazır bulunduğu toplantıda Başkan Gökçek de vardı.

KARŞILIKLI ELEŞTİRİLER

Toplantıda Gökçek ‘Fuar alanını biz (Büyükşehir ve Akyurt belediyesi) yapalım’ teklifini yineledi, diğer hissedarların bu projeyi yapamayacakları yönünde eleştirilerde bulundu. Hissedarlardan Gökçek’e ‘Bu zamana kadar yapılabilirdi, konuyu biz yeniden gündeme getirdik’ yanıtı geldi. Taraflar bu görüşmede de anlaşamadı.

TEKLİF ŞAHİN’DEN GELDİ

Toplantıya katılan isimlerden olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Fatih Şahin fuar alanı konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bu konunun taşınmasını ve Erdoğan’ın projeyle ilgili nihai kararı vermesi yönünde görüş bildirdi. Ankara’nın yılan hikayesine dönen fuar düğümünü çözmek de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a kaldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!