Dubai'de Edremit'i tanıttı

Güncelleme Tarihi:

Dubaide Edremiti tanıttı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2016 14:52

Dubai'de Edremit'i tanıttı

Haberin Devamı

‘DUBAİ ATM 2016 fuarına katılan Edremitli turizmci Mehmet Öngen, Türkiye'nin bölgedeki algısının pozitif olmadığını söyledi.

Balıkesir'in Edremit ilçesi Güre Mahallesi'ndeki Ramada Resort Kazdağları – Thermal Otel Öngen Country Hotel Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Öngen, Ortadoğu ve Arap dünyasının en büyük turizm fuarlarından olan ‘Arabian Travel Market Dubai 2016 Fuarı'na katıldı. Toplam 86 ülkeden yaklaşık 2 bin 800 katılımcının yer aldığı Dubai ATM 2016 Fuarı'nda Körfez ülkelerinin kültürlü ve zengin turistlerini Kuzey Ege'ye çekmek için yoğun bir çalışma yürüttüğünü belirten Öngen, "Sınırlarımızdaki savaş, Rusya ile aramızdaki sorunlar ve ülkemizdeki terör olayları nedeniyle turizm sektöründe büyük sorunlar yaşıyoruz. Avrupalı, Amerikalı ve Rus seyahat acentaları Türkiye operasyonlarını iptal ettirdi. 2016 ve 2017 yılları için sektörde ciddi bir daralma görülüyor. İstanbul ve Antalya'da oteller kapanıyor. Bütün bu olumsuzluklar, bizler gibi sektör oyuncuları için yeni pazarlar bulma zorunluluğunu ortaya çıkardı. Biz yıllarca Katar, Dubai, Abu Dabi gibi Körfez ülkelerindeki müthiş bir pazarı görmezden geldik. Dubai, bir dünya kenti. Olağanüstü düzenli. Hepsi eğitimli, Uygar dünyanın bir parçası olmuşlar" dedi.

"YÜZ İFADELERİ DEĞİŞİYOR"

Kuzey Ege bölgesinin kendileri tarafından hiç bilinmediğini kaydeden Öngen "Fuarda ABD'nin çeşitli kentleri ayrı ayrı dev standlar açmış. Taylandlılar adeta ülkelerini Dubai'ye taşımış. Bizim Bakanlığımız da bir hayli çalışma yapmış. Fuarda en üzüldüğüm konu şu oldu, ülkemizin algısı, dışarıda hiç pozitif değil. Türkiye denildiğinde yüzlerinin ifadesi değişiyor. Günümüzde ekmek aslanın ağzında değil midesinde. Bu gerçeği kabul etmeliyiz. Ramada ve Öngen Ekibi olarak, bu konuyu ciddi bir hedef olarak belirledik. Bu çerçevede, Dubai'de bir danışmanlık firması ile anlaşma yaptık. Önümüzdeki günlerde Dubai'nin en etkili basın organlarında tanıtım ilanlarımız çıkmaya başlayacak. Önemli bir gelişme olarak da, Dubai'de Abu Dabi'nin seçkin acentalarından oniki tanesini Türkiye'ye davet ettik. Tüm geliş-gidiş ve operasyon giderlerini biz karşılayacağız. Onlara bölgemizin tarihi ve doğal zenginliklerini tanıtacağız. Çeşitli lansmanlar yapacağız. Umarım iyi neticeler alırız. Sonuç olarak bize düşen, ortak bir akıl ve çaba ekseninde bir araya gelmek, oluşturacağımız projelerle o ekmeği aslanın midesinden çekip çıkarmak" diye konuştu.

Fatih Emrah ERDOĞAN / EDREMİT (Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!