DTCF'li 14 öğrenci yargılanıyor

Güncelleme Tarihi:

DTCFli 14 öğrenci yargılanıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2013 00:00

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesinden (DTCF) 14 öğrencinin, "terör örgütü PKK/KCK'nın DTCF'deki gençlik yapılanması içerisinde yer aldıkları" ve bu kapsamda çeşitli suçlara karıştıkları iddiasıyla yargılanmalarına başlandı.

Haberin Devamı

 Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Servet Başak, Erkan Eryiğit, Abdülkerim Cin, Maşallah Demir, Necmettin İşik, Kadir Toraman, Mehmet Şimşek, Kerem Çiçek, Harun Toygar, Soner Gün ve İsa Geylan, tutuksuz sanıklar Cebrail Güler, Muzaffer Acer ve Musa Nagnalo, müşteki Osman Akşit ve tarafların avukatları katıldı.
 Sanıklar, savunmalarında "terör örgütü üyesi olmak ve propagandasını yapmak" suçlamalarını reddederek, iddianamede yer alan ve bazı öğrencilerin yaralanmasıyla sonuçlanan olayların, 6 Kasım 2012'de sanıklardan Servet Başak ve kız arkadaşının darbedilmesi üzerine patlak verdiğini savundular.
 Müşteki Osman Akşit ise 6 Kasım'da sanıkların da arasında bulunduğu bazı kişilerin kendisini darbettiğini, bu sırada "sanık Harun Torgay'ın kendisini öldürmek kastıyla göğsünden bıçakladığını" ileri sürdü.

Haberin Devamı

KİMİN ELİNDE SALLAMA VAR

Sanık avukatlarından Nuray Özdoğan söz alarak, "Olaylarda sallamaların kullanıldığı bir vakıa ancak bunun sorumlusunun buradaki sanıklar olmadığını düşünüyoruz. Elimizde dosyadaki görüntülerden edindiğimiz 3 kare fotoğraf var. Bu karelerde görünenlerde sallamalar bulunuyor" dedi ve müşteki Akşit'e fotoğraflardaki kişileri tanıyıp tanımadığını sordu.
Akşit, fotoğraftakilerden birinin Selçuk Ulaş olduğunu bildirerek, "Olay sırasında yanımdaydı. Ben bıçaklandıktan sonra kendi imkanlarımla hastaneye gitmiştim. Bu görüntüler ben gittikten sonra çekilmiş" dedi. Akşit, diğer kişileri ise tanımadığını söyledi.
 Sanık Harun Torgay'ın avukatı Mürsel Sarı, hastane raporuna göre Akşit'in yaralanmasının hayati tehlike geçirmeyecek nitelikte olduğunu ileri sürdü.
 Mahkeme heyeti sanıklara, müşteki Güven Birdal'a yönelik "kasten yaralama" ve Osman Akşit'e yönelik "adam öldürmeye teşebbüs"ün yanı sıra "eğitim ve öğretimin engellenmesi", "kamu malına zarar vermek", "bıçak bulundurmak" ve "terör örgütü üyesi olmak" suçlarından ek savunmalarını sordu.

BASİT BİR KAVGAYDI İDDİASI

Bazı sanıklar ek savunmaları olmadığını söylerken, sanık Torgay, "Basit bir kavgadan ötürü başımıza gelmeyen kalmadı. Bundan kim sorumluysa Allah belasını versin" dedi.
 Sanık Cin ise "Müştekinin (Akşit) ifadelerine şaşırıyorum" diye konuştu.
 Duruşmada DTCF öğrencisi Merve Sözen tanık olarak dinlendi. Olay günü sanıklardan Servet Başak ile fakülte yakınındaki otobüs durağında bekledikleri sırada 5 kişinin üzerlerine geldiğini anlatan Sözen, "Servet'i araya alarak vurmaya başladılar. Bu sırada bana da vurdular. Bir süre sonra kaçtılar. Servet'le okul güvenlik sorumlusuna giderek olayı anlattık. Bize, 'Dekana bildirin' dediler. Servet ve arkadaşları daha sonra dekanla görüşmeye gitti" ifadesini kullandı.
 Tutuklu sanıkların avukatlarının müvekkillerinin tahliyesini talep ettiği duruşmada, mahkeme heyeti, müşteki Akşit'in davaya müdahil olarak kabulüne karar verdi.
 Sanıklardan Servet Başak ve Erkan Eryiğit'in tahliyesine, diğer sanıkların tutukluluklarının devamına karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!