Dr. Kuzu'dan diyabet uyarıları

Güncelleme Tarihi:

Dr. Kuzudan diyabet uyarıları
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2016 16:46

Dr. Kuzu'dan diyabet uyarıları

Haberin Devamı

NİĞDE Devlet Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. İdris Kuzu, diyabetin ömür boyu süren bir hastalık olduğunu söyledi.
Yaptığı açıklamada diyabetle ilgili uyarılarda bulunan Dr. Kuzu, belirtileri, hastalığın tedavisi ve neden olabileceği organ tahribatları hakkında bilgi verdi. "Şeker hastalığı, kanda çok fazla şekerin yer aldığı farklı rahatsızlıklar grubuna verilen addır" diyen Dr. Kuzu, şöyle devam etti:
"Pankreas ya insülin üretemez veya ürettiği insülin yeterli değildir ve doğru çalışamaz. İnsülin işini yapmazsa, kanda biriken şeker yüksek kan şekeri düzeylerine yol açar ki, bu da şeker hastalığı ile bağlantılı sağlık sorunlarına neden olur. Değiştirilemeyen risk etkenleri vardır. Bunlardan birisi aile geçmişinde şeker hastalığıdır. Değiştirilebilir riskler arasında ise yaşam biçimi, kilo fazlalığı, bedensel etkinlik düzeyi, tansiyon yüksekliği, yediğimiz yiyeceklerin türü, kolesterol, sigara gibi faktörler sayılabilir."
Dr. Kuzu, şeker hastalığı riski taşıyanların düzenli fiziksel etkinlik yapmasını ve sağlıklı yiyecekler seçmesini önerdi.

Ali KADI/NİĞDE,(DHA)
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!