Down’lu gençlerden sihirli ürünler

Güncelleme Tarihi:

Down’lu gençlerden sihirli ürünler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2017 10:46

Down’lu gençlerden sihirli ürünler

Haberin Devamı

MERSİN’de Türkiye Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı Şubesi’nde (ZİÇEV) eğitim alan down sendromlu gençler, 'İşkur Şiş Örücülüğü' projesi kapsamında ürettiği el işleri ürünlerini sergiledi.
Mezitli Belediyesi bünyesindeki Down Kafe’deki sergiye Belediye Başkanı Neşet Tarhan, ZİÇEV Şube Başkanı Zekiye Kahveci ile down sendromlu gençler katıldı. Etkinlikte Başkan Tarhan sergiyi gezerek, gençlerle bir araya gelerek sohbet etti. Müzik eşliğinde oyunlar oynayan gençler, zumba dansı gösterisi yaparak izleyicilerden büyük alkış aldı.  Ürünlerden elde edilen gelir, down sendromlu çocukların eğitimi için kullanılacak.
Down sendromlu gençlere her konuda destek olacağını belirten Başkan Tarhan, "ZİÇEV ile birlikte çeşitli projelere imza atıyoruz. Hayata geçirdiğimiz projelerimize Mezitli halkı fazlasıyla ilgi gösteriyor. Belediye olarak bizde elimizden geldiğince down sendromlu gençlerimize destek oluyoruz. Bugün burada çok özel bir sergi düzenlemişler. Gerçekten de özenle hazırlanmış birbirinden muhteşem ürünler ortaya koymuşlar" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!