Down Sendromlu Yarışmacıların Bowling Keyfi

Güncelleme Tarihi:

Down Sendromlu Yarışmacıların Bowling Keyfi
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2015 12:32

21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü dolayısıyla Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen Bowling Turnuvası finalinde, down sendromlular kıyasıya yarıştı.
Bağcılar Belediyesi tarafından 21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü münasebetiyle düzenlenen Down Sendromlular Bowling Turnuvası’nın finali renkli ve coşkulu görüntülere sahne oldu. İstanbul’un 39 ilçesinden katılan 78 yarışmacı madalyalarını törenle aldı.
Bağcılar Belediyesi Gençlik Merkezi’nde düzenlenen programda konuşan AK Parti İl Başkanı Selim Temurci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını getirdiğini belirtti. Down sendromunun bir hastalık olduğunu düşünmediğini vurgulayan Temurci, şöyle konuştu:
“Bu dünyada sevgisizlik ve merhametsizliğe yer olmamalı. Gerçek hastalık sevgisizlik ve merhametsizliktir. Hanımlar, eşlerinin, çocuklarının ve hayatın yükünü çekerler. Merkeze gelişimde bir annenin evladının kıyafetini düzeltmesini görünce duygulandım. Rabbim bu imtihanı hep birlikte vermeyi nasip etsin.”
“ENGELLİLER ALLAH’IN LÜTFUDUR”
Engellilere, kadınlara ve çocuklara yönelik önemli projeleri hizmete sunduklarını ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise aşkla ve şevkle çalıştıklarını söyledi. AK Parti iktidarında hizmete sunulan projelerle engellilerin sosyal yaşama katıldıklarını ve iş sahibi olduklarını anlatan Çağırıcı, “Engelliler aileler için külfet değildir. Onlar Allah’ın bir lütfudur” dedi.
AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk de ilki düzenlenen yarışmanın geleneksel hale gelmesi temennisinde bulunurken, AK Parti İl Sosyal İşler Başkanı Habibe Başar Çiftçioğlu da Engelliler Sarayı kursiyerlerinin başarılı etkinliklere imza attıklarını ifade etti.
Bağcılar Belediyesi Gençlik Merkezi’nde düzenlenen bowling yarışmasında ter döken 78 yarışmacı da madalyaya layık görüldü. Davetliler yarışları ilgi ile izlerken, yarışmacıların madalyaları protokol tarafından verildi. Daha sonra Bağcılar Belediyesi Engelliler Korosu’nun sunduğu mini konserle program sona erdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!