Dostluk kazanacaksa biz de giyeriz

Güncelleme Tarihi:

Dostluk kazanacaksa biz de giyeriz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2013 00:23

Spordaki fanatizmin yok olması gerektiğini ifade eden spor camiasının önde gelen isimleri, böyle bir jest yapmaya hazır olduklarını söyledi. Can Bartu ve Metin Oktay’ın forma değiştirmesi örneği verildi.

Haberin Devamı

GALATASARAY Başkanı Ünal Aysal’ın, Almanya’da Hamburg ile St. Pauli takımlarının birbirlerinin formasını giyip maça çıkması teklifini, “Güzel bir teklif. Ben de Fenerbahçe forması giyerim” demesi, spor camiasında şaşkınlık yarattı. Aysal’ın bu sözleri, futbol camiasında olumlu bir hava yarattı, Başkanlar dostluk hamlesine hazır olduklarını söyledi.

Hasan Akıncıoğlu (MP Antalyaspor Başkanı):Evet

“Eğer özel bir manası olacaksa herşey yapılabilir. Fair Play’ın gereği yerine getirilir. Ancak özel bir gayesi yoksa böyle birşey yapmak anlam ifade etmez.”

Selçuk Öztürk (SB Elazığspor Başkanı): Evet

“Çok güzel taktir edilecek, centilmence bir yaklaşım. Bizde Avrupa’da bizi temsil edecek hangi takım olursa onun formasını giyeriz.”

Hüseyin Eryüksel (Akhisar Belediyespor Başkanı): Evet

Haberin Devamı

“Fair Play adına dostluk adına türk futbolun gelişmesi adına her formayı giyerim, giyeni de alkışlarım Ünal Aysal’ın görüşlerine katılıyorum.”

Nedim Türkmen (Orduspor Başkanı): Evet

“Laf olsun diye rakip takımın formasını giymem. Hayır işi olur fair-play için olur, o zaman giyerim. Zaten futbolda dostluk için çabalıyoruz.”

Abdullah Kiğılı (Fenerbahçe Başkan Vekili): Evet

“Böyle bir şey yapmak için Fenerbahçe yönetimin kurulunun kararı gerekir. Ünal Aysal kulüp başkanı olduğu için istediğini yapmakta özgür. Kimseye hesap vermez.”

Mehmet Cansun (Eski G.Saray Başkanı): Evet

“Ben giymem ama benim yaptığım değil, Ünal Aysal’ın yaptığı doğru. Ünal Aysal ya da Galatasaraylı futbolcunun 15 dakika giymesi Fenerbahçeli yapmaz.”

Faruk Süren (Eski G.Saray Başkanı): Evet

“Ünal Aysal’ın ifade ettiği format bana göre gayet güzel. Bir maç yapılacaksa ve başkan Aysal ya da yöneticilerin karşı takımın formasını giymesi, sembolik jesttir.”

Ali Şen (Eski Fenerbahçe Başkanı): Evet

“Neuchatel cezasının kaldırılmasının ardından o dönemli başkan Ali Tanrıyar beni davet etmiş ve altın Galatasaray rozeti takmıştı. Galatasaray bayrağı sallamıştım.”

Haberin Devamı

Türker Arslan (Eski Tahkim Kurulu Başkanı): Evet

“Geçmişte bunu Metin Oktay ve Can Bartu gerçekleştirdi. Tribünlerdeki kötü tezahüratların sona ereceğine inanıyorsak her türlü özveride bulunmak mümkün. Bu bir jesttir.”

Celal Kolot (Eski Beşiktaş Yöneticisi): Hayır

“Gözümü Beşiktaş ile açtım. F.Bahçe Başkanı Beşiktaş forması giyerse ben de giyerim. Fair Play için rakip takımın formasını giyerim ancak başka bir şey için giymem.”

Yemen Ekşioğlu (Federasyon Yöneticisi): Hayır

“Türkiye’de altı bin profesyonel ve amatör kulüp var. Bunlardan 5999’unu giyerim. Galatasaray forması giymem. Ben Ünal Aysal ile bu konuda ortak fikirde değilim.”

Şeref Yalçın (Eski Beşiktaş Yöneticisi):  Hayır

“Neden giyeyim? Ben Beşiktaş formasından başka bir forma giymeyi düşünmüyorum. Onun için Ünal Aysal’ın bu görüşüne katılmıyorum.”

Hüseyin Mican (Eski Beşiktaş Yöneticisi):  Hayır

Haberin Devamı

“Giymem. Ben Beşiktaş taraftarıyım. Başka takımın formasını giymeyi de düşünmüyorum. Tribün terörünün de böyle bitirileceğine de inancım yok.”

Mehmet Helvacı (Eski G.Saray Yöneticisi): Evet

“Bence yanlış bir örnek. Barış olsun diye rakip takımların formasını giymeye gerek yok. Ancak şu bir gerçek ki; futbolda barışa gerek var. Bu olay desteklenmeli.”

Canaydın hafızalarda

2002-2003 sezonunda Fenerbahçe’nin, Galatsaray’ı 6-0 yenmesini G.Saray Başkanı Özhan Canaydın alkışlamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!