Dost Gönüller Derneği, Afrika'da sağlık taraması yapacak

Güncelleme Tarihi:

Dost Gönüller Derneği, Afrikada sağlık taraması yapacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2015 14:26

Haberin Devamı

YOZGAT (AA) - Dost Gönüller Gıda Bankası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği gönüllüleri, Afrika'da sağlık çalışması yapmak için Nijer'e gitti.

Dost Gönüller Gıda Bankası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Orhan Tatar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, derneğin 10 yıldan bu yana Afrika ülkelerine insani yardımlarda bulunduğunu söyledi.

Sağlık taraması için Nijere gidecek sağlık ekibi içerisinde göz, kulak burun boğaz (K.B.B), genel cerrahi uzmanı ile diş doktorunun olacağını aktaran Tatar, şöyle devam etti:

"Suriye topraklarında zor şartlarda yaşamaya çalışanlara, Arakanlı Müslümanlara, Çad'a Orta Afrika Cumhuriyeti’nden göç etmek zorunda kalan Müslümanlara yıl boyunca insani yardımlarımızı sürdürüyoruz. Bildiğiniz gibi Dost Gönüller Gıda Bankası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak acil afet yardımları haricinde, Afrika’da sağlık alanında da projeler gerçekleştiriyoruz. Bu proje kapsamında 48 kişilik bir ekiple Afrika yolculuğuna çıkıyoruz."

Haberin Devamı

Merkezden 18 saat uzakta 764 bin kişinin yaşadığı bir yerleşim bölgesinde sağlık taraması çalışması yapacaklarını anlatan Tatar, "Tek bir cerrahın, göz doktorunun, K.B.B uzmanının, kadın hastalıkları uzmanının, diş hekiminin bulunmadığı yerde yaşayan ve sağlık sorunları için başka yere gidecek güçleri olmayan insanlara yıllardır umut olduk" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!