Döşemealtı Belediyesi'nden 40 bin kişilik iftar sofrası

Güncelleme Tarihi:

Döşemealtı Belediyesinden 40 bin kişilik iftar sofrası
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2016 13:29

Döşemealtı Belediyesi'nden 40 bin kişilik iftar sofrası

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - DÖŞEMEALTI Belediyesi Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında bu yıl 40 bin kişilik iftar sofrası kuracak.

Döşemealtı Belediyesi Ramazan ayı boyunca başta Döşemealtı Kapalı Pazaryeri olmak üzere ilçe genelinde belirlenen mahallelerde iftar sofraları kuracak. 30 gün boyunca günde bin kişiye iftar yemeği verilecek. Ayrıca yine bu alanda belirli günlerde ramazan eğlenceleri yapılacak. Hem kapalı pazar yeri hem de mahallelerde kurulacak iftar alanlarında Ramazan sohbetleri, tasavvuf müziği dinletileri, orta oyunu ve tiyatro gösterileri düzenlenecek.

Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlanan etkinlikler kapsamında Ramazan ayının ilk teravih namazı çıkışında ilçedeki 58 cami ve 6 mescitte lokma dağıtımı yapılacak. Yine belirlenen mahallelere kurulacak sokak iftar sofralarında da vatandaşlara iftar yemeğinin yanı sıra Ramazan ayı ruhuna yakışır eğlence ve etkinlikler yapılacak.

DÖŞEMEALTI HALK TİYATROSU İŞBAŞI YAPIYOR

Huzur içerisinde geçmesi hedeflenen Ramazan ayı boyunca Yeşilbayır Açık Hava Amfi Tiyatro'da tiyatro gösterileri yapılacak. Sanat yönetmenliğini Müfit Kayacan'ın yaptığı Döşemealtı Belediyesi Halk Tiyatrosu, gösteriler sunarak vatandaşlarla buluşacak.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE YARDIM ELİ UZATILACAK

Ramazan ayı boyunca kurulacak iftar sofralarına tüm vatandaşları davet eden Belediye Başkanı Turgay Genç, daha önceden belirlenecek ihtiyaç sahibi vatandaşlara da erzak paketi yardımı yapılacağını söyledi. Yardımların yanı sıra ilçede görevli kolluk kuvvetlerinin nöbet tuttuğu polis merkezleri ve jandarma karakolu ile bölgedeki kimsesiz çocukların barındığı sevgi evlerinde kalan çocuklara da iftar yemeği dağıtılacak.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!