Döşemealtı 10’ncu Nar Festivali Ve Yağlı Pehlivan Güreşleri

Güncelleme Tarihi:

Döşemealtı 10’ncu Nar Festivali Ve Yağlı Pehlivan Güreşleri
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2015 19:36

TURGAY GENÇ, YENİ GÜREŞ AĞASI ALİ AVCI İLE BİRLİKTE GÜREŞSEVERLERİ SELAMLADI

Döşemealtı’nda En İyi Nar Üreticisi Muzaffer Kaya seçildi. Döşemealtı Belediyesi tarafından bu yıl 10’ncusu gerçekleştirilen “Nar Festivali ve Yağlı Pehlivan Güreşleri” kapsamında organize edilen “En İyi Nar Üreticisi” yarışmasını Muzaffer Kaya kazandı.
Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç’in isteğiyle bu yıl “En iyi nar üreticisi” yarışması düzenlendi. Yarışmaya Döşemealtı İlçesi’nden toplam 20 nar üreticisi katıldı. Seçici kurul kararıyla en iyi nar üreticisi Muzaffer Kaya, ikinciliği Mehmet Demir ve üçüncülüğü de Ali Ergin isimli üreticiler elde etti.
Döşemealtı Tarım İlçe Müdürlüğü ve Döşemealtı Belediyesi tarafından organize edilen yarışmaya başvuru da bulunan 20 nar üreticisinin bahçeleri, Döşemealtı Belediyesi ile Gıda ve Tarım İlçe Müdürlüğü’nden görevli mühendisler tarafından incelendi. Yaklaşık 1 hafta süren incelemelerin ardından dereceye giren üreticilere plaketlerini ve madalyalarını Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül, Belediye Başkanı Turgay Genç ve Gıda ve Tarım İlçe Müdürü Asım Karabulut verdi.
Döşemealtı’nın yeni güreş ağası 150 Bin Lira ile Osman Ali Avcı oldu..
En iyi nar üreticisi yarışmasının ardından Döşemealtı Güreş ağası seçildi. Döşemealtı’ndan çok sayıda esnafın katıldığı ağalık yarışını 150 bin lira ile Altınkale Emlakların sahibi Osman Ali Avcı kazandı. Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç’in 50 Bin Lira ile açık arttırmayı başlattığı ağalık yarışı 130 Bin Lira ile Osman Ali Avcı’da kaldı ancak güreşseverlerin de isteğiyle rakam 150 Bin Lira’ya çıktı. Böylece Döşemealtı Güreşlerinin yeni ağası 150 Bin Lira ile Osman Ali Avcı oldu. Avcı yaptığı açıklamasında, “Belediye Başkanımız Sayın Turgay Genç’e ve çalışma arkadaşlarına bu güzel organizasyon için teşekkür ederim. Amacım ağalık ünvanını uzun yıllar sürdürmek” dedi. Belediye Başkanı Turgay Genç yeni güreş ağası Osman Ali Avcı’yı tebrik edip birlikte güreşseverleri selamladılar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!