Dörtyol’da ki sorunu el birliği ile çözeceğiz

Güncelleme Tarihi:

Dörtyol’da ki sorunu el birliği ile çözeceğiz
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2018 14:59

Dörtyol’da ki sorunu el birliği ile çözeceğiz

Haberin Devamı

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)- HATAY'ın İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Dörtyol’da temizlik konusunda yaşanan sıkıntının katı atık birliği yetkili kurulunda en kısa sürede çözüme kavuşturulmasını umut ettiklerini belirtti.

Belediye Başkanı Seyfi Dingil, başkanlık makamında düzenlediği basın toplantısında katık atık ihalesini alan Envitec  firmasıyla ilgli ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi. Başkan Seyfi Dingil, Nisan ayı içerisinde yapılacak olan Envitec birlik encümen toplantısında konunun gündeme geleceğini belirterek, şunları söyledi:

“Bizlerde sorunun çözümü için gayret gösteriyoruz. Birliğin şu anki üyeleri İskenderun, Dörtyol, Payas, Erzin, Arsuz ve Belen Belediyeleridir. Dörtyol Belediyesi tarafından aylık hak edişler 2015 yılından bu yana geç veya eksik ödenmekte hatta zaman zaman bazı aylar hiç ödeme yapılmamaktadır. Ödemelerin düzenli bir şekilde yapılmaması nedeniyle, Katı Atık Birliği yüklenici firma karşısında yasal takibe muhatap olma ve faiz ödeme riskiyle karşı karşıyadır. Zaten yüklenici firma söz konusu vadesi geçmiş borçlar için faiz talep etmekte olup, faiz talebi ile ilgili dava süreci halen devam etmektedir. Birliğin yüklenici firmaya Dörtyol Belediyesi adına olan borcu, firma tarafından sürekli olarak hizmetin olması gerektiği gibi verilmemesi konusunda bahane olarak kullanılmaktadır. 2015 yılından bu yana, Dörtyol Belediyesine borçların ödenmesiyle ilgili defalarca yapılan yazılı ve şifahi tüm uyarılara rağmen ödemelerde herhangi bir düzelme olmamıştır. Borç rakamlarının çok ciddi miktarlara ulaşması sonucu mevcut durumun altından kalkılamayacak bir hale gelmemesi ve sorunun ivedilikle çözüme ulaştırılması amacıyla, Dörtyol Belediyesinden kendileri tarafından konu ile ilgili bir ödeme planı hazırlanarak tarafımıza gönderilmesi talep edilmiştir. Ancak Dörtyol Belediyesi tarafından bu yazılara cevap dahi verilmemiştir. Son 3 ay içerisinde Dörtyol Belediyesi tarafından sadece 250 bin TL ödeme yapılmıştır. "

BİZ İŞÇİMİZİ DÜŞÜNÜYORUZ

Düzenlenen toplantıya Hizmet İş Sendikası Şube Başkanı Mehmet Yetim ve Katı Atık Birliği Müdürü Mahmut Kalaycıoğlu’ katıldı.

Sendika Başkanı Mehmet Yetim orada çalışan 73 işçimiz var biz onları düşünüyoruz diyerek şunları söyledi:

“Dörtyol’u temizliğini yapan bu çalışan işçilerimize şirket Payas ve Erzin’de çalışmaya devam edecekler konusunda tebliğde bulunmuş. Ancak bazı çalışan işçiler Bu karara uymamış. Bu işçilerimizin yaşayacağı hak mahrumiyetleri nedeniyle bizde kendilerini bilgilendirdik. Çalışan işçilerimizin sıkıntı yaşamamasını istiyor sorunun da en kısa sürede çözüme kavuşturulmasını bekliyoruz.”

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!