Dortmund arayı açıyor

Güncelleme Tarihi:

Dortmund arayı açıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2012 12:21

Almanya 1. Futbol Ligi'nin 22. Haftasında oynanan maçlarda heyecan yine doruklara yükseldi.

Haberin Devamı

Son şampiyon ve bu sezonun lideri Borussia Dortmund. zorlu Hertha Berlin deplasmanında tek atışta üç puan aldı.: 0-1. 16 maçtan beri yenilmeyen Dortmund 49 puanla zirvede puan farkını üçe yükseltti. Borussia Mönchengladbach Kaiserslautern deplasmanından 2-1'lik galibiyetle döndü ve 46 puanla ikinci sıraya yükseldi.. Bayern Münih ise lig sonuncusu FC Freiburg deplasmanında golsüz berabere klarak zirve yolunda iki önemli puan kaybetti. Kuzey derbisinde ise Hamburg'u deplasmanda 3-1 yenen Werder Bremen sevindi.

HERTHA BERLİN-DORTMUND: 0-1

Bundesliga lideri Borussia Dortmund deplasmanda Hertha Berlin'i tek golle geçerken adeta öldü öldü dirildi: 0-1.

Hafta başında antrenör Michel Skibbe'nin işine son verip tecrübeli Otto Rehhagel ile anlaşan Hertha, sahasındaki karşılamada Dortmund'a adeta kök söktürdü. Bundesliga'daki 1000'inci maçında gollük fırsatları gole dönüştüremeyen Hertha'yı yıkan Dortmund'un golünü ise 66. dakikada rövaşatayla Grosskreutz attı. Hertha'da Tunay Torun, Dortmund'da ise İlkay Gündoğan forma giyme şansı bulamadılar. 72 bin 244 biletli seyircinin izlediği Berlin Olimpiyat Stadı'ndan tek golle üç puanla ayrılan Dortmund 49 puana yükselerek Bundesliga liderliğini korumasını bildi.

Haberin Devamı

FREİBURG-BAYERN MÜNİH: 0-0

Bayern Münih deplasmanda lig sonucusu FC Freiburg ile golsüz berabere kaldı ve şampiyonluk yolunda ağır yara aldı: 0-0. Karşılaşmanın özellikle ikinci yarısında Bayern Münih adeta tek kale oynadı. Genç bir takımla yıldızlar ordusu Bayern'e karşı başarılı bi müdafa ile gol sevinci yaşatmayan Freiburg'da özellikle genç kaleci Baumann göz doldurdu. İkinci yarıda Robben ile başlayan Bayern Münih Teknik Direktörü Jupp Heynckess'in bu sezon da 18 golle gol krallığı listesinde ilk sırada olan Mario Gomez'in yerine Olic'i alması şaşırttı.

KAİSERSLAUTERN-MÖNCHENGLADBACH: 1-2

Borussia Mönchengladbach deplasmanda Kaiserslautern'i 2-1 mağlup ederek zirve yarışındaki iddiasını sürdürdü. Bundesliaga'nın bu sezon flaş ekibi olan Mönchengladbach 9. dakikada Herrmann ve 14. dakikada Arango ile ilk yarıyı 2-0 önde kapadı. Kaiserslautern 63. dakikada Jessen'in golüyle farkı bire indirdi. Fakat başka gol bulamayınca sahadan üzgün ayrıldı. Kaiserslautern'de Olcay Şahan ilk 45. dakikada forma giyerken. Mönchengladbach'ta sezon sonu Dortmund'a transfer olacak olan yıldızı Marko Reus'un yerine Tolga Ciğerci 90. dakikada oyuna girdi

Haberin Devamı

HAMBURG-BREMEN: 1-3

Hamburg kendi seyircisi önünde ağırladığı Werder Bremen'e 3-1 mağlup olarak taraftarlarını üzdü. Mehmet Ekici'nin forma giymediği karşılaşmada Bremen 9. dakikada Marin ve 45. dakikada Trybull ile 2-0 öne geçti. Gökhan Töre'siz Hamburg'un 75. dakikada Petric ile bulduğu gole 86. dakikada Werder Bremen Arnautovic ile karşılık verdi: 1-3.

LEVERKUSEN-AUGSBURG: 4-1

Bayer Leverkusen sahasında FC Augsburg'u 4-1'lik skorla geçti. BayArena'daki karşılaşmada Leverkusen'in gollerini Kiessling(25 ve 64.dk), Castro(60.dk) ve 70. dakikada Schürrle kaydetti. Augsburg'un tek sayısı ise 50. dakikada Bundesliga'da ilk golünü atan Koo'dan geldi. Leverkusen'de Ömer Toprak başarılı bir futbol sergileyerek beğeni kazandı.

Haberin Devamı

NÜRNBERG-KÖLN: 2-1

Nürnberg evinde Köln karşısında zorda olsa 2-1 galip gelmesini bildi. 28. dakikada Esswein ile Nürnberg skoru 1-0 yaptı. Köln 66. dakikada Novakovic ile karşılık verd.: 1-1. Nürnberg'i sevince boğan maçın skorunu belirleyen golü ise 85. dakikada Pekhart kaydetti.: 2-1

HOFFENHEİM-MAİNZ: 1-1

İki komşu kentin derbi mücadelesinde Hoffenheim ile FSV Mainz 1-1 berabere kaldılar.9. dakikada Hoffenheim 1-0 öne geçti. Mainz'lı Novieski Bundesliga'da kendi kalesine altıncı golünü gönderdi.ve daha önce Manfred Kaltz'ın bu rekoruna ulaştı. 29. dakikada Zidan'la Mainz beraberliği sağladı: 1-1. Mainz'da 59. dakikada İvanschitz'in yerine oyuna giren Yunus Mallı başarılı futboluyla alkış topladı.

Haberin Devamı

BUGÜN İKİ MAÇ VAR

Almanya 1. Futbol Ligi'nin 22. Haftası 19 Şubat Pazar günü oynanacak olan Schalke-Wolfsburg, Hannover-Stuttgart karşılaşmalarıyla tamamlanacak. Hannoverde Deniz Ayçiçek ile Stuttgart'ta kaptan Serdar Taşçı'nın mücadeleleri nefes kesecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!