Dört saatte altı aylık temizlik

Bu hafta evde temizlik vardı. Enerji temizliği... Sabah 09.00’da başladı, iki saatte biter diyorduk ama tam dört saat sürdü. Eh üç yıldır oturduğun evde ilk kez temizlik yaptırırsan, olacağı budur tabii

Space clearing yani mekan temizliği deyince havalı duruyor ama bahsedeceğim şey aslında yüzlerce, hatta binlerce yıllık öğretiler, adetlerle ilgili.
Hayatının bir döneminde herkese uğurlu ya da uğursuz gelen evler, dükkanlar vardır. Yeni bir eve taşınırsınız, birden başınıza küçük kazalar gelmeye başlar ya da işleriniz açılır veya birden evleniverirsiniz. Sokakta bir dükkan vardır, her yıl işletmecisi değişir. Bir bakarsınız market olmuş, sonra pastane, derken manav... Hiçbiri iş yapamaz, kapanır.
Eskiler, üzerinde nazar olduğuna inandıkları evde tuz ve süpürge otu yakarak tütsü yapar mesela. Bunun evdeki sıkıntıyı dağıttığına inanılır. Bir de kırılan hiçbir şeyi evde tutmamayı salık verirler hani. Kenarı kırılan tabağı, bardağı evde tutmayacaksın, atacaksın.
Mekan ya da enerji temizliği, yaşanılan alanlardaki kötü, olumsuz enerjiyi temizlemek için yapılan bir uygulama. Binlerce yıldır kullanılan yöntemlerle sıkışmış, tıkanmış, bloke olmuş enerjileri temizleyerek mekanda yeniliklere yer açtığı iddia ediliyor. Arındırılan mekanın, dolayısıyla da orada yaşayanların enerjisini yükseltiyor.
Bu sıkışmış, olumsuz enerji mekanın kendisinden, çevresinden, konumundan ya da oraya beraberinizde getirdiğiniz mobilya ve aksesuvarlardan kaynaklanabiliyor. Yıllar içinde yaşananların enerjisi mekana ve eşyaya siniyor.
Toptan reddetmiyorum ama bu enerji meselelerine bir miktar mesafeli olduğumu söyleyebilirim. Sebebi; bir kere kenarından kıyısından bulaşınca, kısa süre sonra içinde kendini kaybetme ihtimali barındırması. Enerji konsepti paket program halinde geliyor sanki, bir parçasıyla ilgilenince diğerleri de sökün ediyor. Feng shui’ye merak sarıyorsun diyelim; bir bakmışsın reiki, transandantal meditasyon, auralar, çakralar ve indigo çocuklar peşi sıra gelivermiş. Bu nedenle pozitif bilime sıkı sıkıya tutunmuş vaziyetteyim. Fakat bu, merak etmediğim anlamına gelmiyor.
Aslıhan Ekitmen’in işi, enerji temizliği. Aslında Robert Kolej ve İTÜ mezunu 25 yıllık bir mimar. Bundan birkaç yıl evvel feng shui ve enerji temizliğine ilgi duymaya başlıyor. Yurtdışında eğitimler alıyor ve Spaceworks Danışmanlık diye bir şirket kurup bu yılın başında Türkiye’de uyguluyor.

YİN ENERJİ YÜZÜNDEN MİSAFİR GELMİYORMUŞ

Kendisinden ve yaptığı işten haberdar olunca denemek istedim, randevulaştık. Enerji temizliğinin ne kadar süreceği mekanın büyüklüğü ve içeride biriken enerjinin miktarıyla orantılı değişiyor. Benim ev 90 metrekare olduğundan iki saat civarında sürer dedi başta ama dört saatte ancak bitti. Sorunun daha ziyade metafizik olduğu anlaşıldı. Yani evin inşa edildiği topraktan kaynaklı etkilerden çok, içinde ve çevresinde yaşanılanlardan kaynaklı, olumsuz enerji birikimi varmış. Mekanın inşa edildiği toprağın içinden geçen enerji de sizi etkiliyormuş çünkü. Örneğin yeraltı suları ya da yakındaki elektromanyetik alanlar.
Bakın o dört saatte neler oldu...
Aslıhan Hanım eve girer girmez, “Buraya misafir gelmiyor değil mi?” diye sordu. Evet, gelmiyor ama ben istemiyorum ondan gelmiyor. Değil mi yoksa? Değilmiş. Benim evde yin enerji çok yüksekmiş. Oysa hepimizin bildiği gibi yin ile yang’in dengede olması gerekiyor. Fakat evde yüzde 60 yin enerji var. Yin karanlık, içedönük bir enerji. O yüzden kimse ziyarete gelmiyor. Üstüne üstlük bende de yin enerji yüksek çıkmasın mı? Bundan sonra asosyal olmakla itham edenlere, enerji temizlik raporumu göstereceğim. Benim bir suçum yok.
Temizliğe salondan başladık. Kedinin üzerinden inmediği kanepe, yemek ve kahve sehpasıyla büfede negatif enerji tespit edildi ve temizlendi. Bu arada bunların hepsi eskicilerden aldığım ya da anneannemden hatıra şeyler. Her birinin en az 70 yıllık yükü var yani.
Peki bu tespit ve temizlik nasıl yapılıyor?
Aslıhan Hanım’ın çok fazla alet edevatı yok. Bir sarkaç (pendulum), bir anten (büyük ama ince bir alyan anahtarına benziyor) ve işaretleme için yapışkanlı bantlar. Önce antenle tıkanıklık olan yerleri tespit ediyor (tıpkı Anadolu’da sapanla su arayanlar gibi), yapışkanlı bantlarla yerlerini işaretliyor, sonra sarkaç yardımıyla temizliyor. Tüm bu yaptıklarını benim kedi kocaman gözlerle izliyor. Aslıhan Hanım, temizlik sırasında kendi bedenini, enerjisini kullanıyor. Bu yüzden sık sık öksürük tutuyor, gözleri yaşarıyor, esnemeye başlıyor. Ağlamaya başladığı evler de olmuş.
Böyle anlatınca saçma hatta komik geliyor, değil mi?
Fakat antenin bazı yerlerde sabit durduğunu, bazı yerlerdeyse deli gibi dönmeye başladığını gözlerimle gördüm. Tabii derhal kendimi çimdikleyip içimden üç kez ‘pozitif bilim’ dedim.
Aslında Aslıhan Hanım da başlarda sıkıntı çekmiş. Türkiye’nin en iyi liselerinden birini bitirmiş, mimarlık okumuş, 25 yıl mimarlık yapmış biriyle bu iş yan yana nasıl durur, insanlar ne düşünür diye endişe etmiş. Ama şimdi kafası çok net. Yaptığının, pozitif bilimle ters köşelerde durduğunu düşünmüyor. Ona göre pozitif ve negatif enerjileri göremiyor olmamız, onların var olmadığı anlamına gelmiyor. Onlar da en az bina projeleri, kum ve çimento kadar gerçek.
Şimdi ev, en az altı ay temiz. Temizliğin etkilerini 10 gün içinde hissetmeye başlayacakmışım. Bekliyorum.

KİMLER YAPTIRMALI

Aslıhan Ekitmen’e göre her mekanın yeni de olsa arınmaya, enerji temizliğine ihtiyacı var. Ama yine de bir liste yapmak mümkün:
* Taşındığınızdan beri uykusuzluk çekiyorsanız
* Evinize veya işyerinize bir ek inşa ettiğinizden beri bir şeyler ters gidiyorsa
* Taşındığınız yerde daha önce oturanlar mutsuzluk yaşadıysa veya bu bir işyeriyse iflas ettiyse
* Çalışanlarınız arasında ilişki problemliyse
* Çalışanlarınız sıklıkla istifa ediyorsa
* Yeni işyerine taşındıktan sonra kârınız düşmeye başladıysa
* Mekana girdiğinizde enerjiniz düşüyorsa
* Gözetlendiğiniz hissine kapılıyorsanız
* Mekanda sıklıkla tartışma, fikir uyuşmazlıkları yaşanıyorsa
* Devamlı hasta oluyorsanız
* Çocuklar evin bazı odalarına hiç girmiyorsa
* Evcil hayvanınızın tercih ettiği veya etmediği bölümler varsa

TEMİZLİKTEN SONRA

* Uygulanan mekanı sanki genişlemiş, daha size ait olmuş gibi hissedebilirsiniz.
* Yaşamınızda tıkanıklık yaşadığınız alanlarda açılma ve akış yaşayabilirsiniz. Örneğin maddi bir sorun çözülebilir, daha az nezle olabilirsiniz.
* Hayatınızda bırakmanız gerekenleri bırakarak yeni başlangıçlar yapabilmeniz için temiz bir alanınız olmuş olur. Yeni sayfanızı daha güçlü olarak kolayca açabilirsiniz
* Yaşamınızdaki hedeflerinize daha rahatça odaklanabilir ve daha net düşünebilirsiniz.
* Yaşam enerjiniz yükselir.
* Uykularınız düzelir.
* Karlılığınız artabilir.
* Çalışanlarınız arasındaki ilişkiler düzelebilir.
* Genel olarak daha mutlu bir çalışma ortamı olur.
Yazarın Tüm Yazıları