Dönüşüme üçlük

Güncelleme Tarihi:

Dönüşüme üçlük
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2014 01:18

Gecekondu yıkımlarının ve kentsel dönüşümün en sık görüldüğü Mamak, bu defa sosyal dönüşüm için harekete geçti. Belediye, basketbolda altyapıya verdiği destekle gecekondularda yaşayan çocuk ve gençlerin elinden tutup, Türk basketboluna kazandırmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Mamak'ta bir taraftan kentsel dönüşüm projeleriyle gecekondular yıkılmaya çalışılırken, diğer taraftan da sosyal hayatta dönüşüm yapılabilmesi için düğmeye basıldı. Mamak Belediyesi, daha önce DSİ Spor adıyla mücadele eden basketbol takımına destek vererek, adını Mamak Belediyesi DSİ yaptı. Takım, bu yıl Başkent’i Türkiye Basketbol 2. Ligi’nde temsil edecek. Altyapı yatırımlarına da ağırlık verecek olan Mamak Belediyesi DSİ, kurulacak olan spor okullarıyla Mamaklı gençleri Türk sporuna kazandırmayı hedefliyor. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, geçen sene son saniyede kaçırdıkları birinci lige çıkmayı en büyük hedefleri olarak nitelendirerek, şöyle konuştu:
“Altyapı olarak da ciddi şekilde çalışma var. Doğan Hakyemez hocanın koordinatörlüğünde bir altyapı okulu açtık. Mamak’ta spor konusunda büyük potansiyele sahip genç çocuklarımız her branşta ilgi gösteriyor. Bunu ortaya çıkarmak ve çocuklarımızı Türk sporuna kazandırmak en büyük hedefimiz. Özellikle Mamak’ta şimdiye kadar ciddi tesis yetersizlikleri vardı.

Haberin Devamı

TESİSLERİ DOLDURMAK İSTİYORUZ

Yüzme havuzu, kapalı spor salonu ve şehir stadı gibi yatırımlarla birlikte Mamak, ciddi bir tesis zenginliğine kavuştu. Bundan sonra o tesisleri doldurmak ve gençlerimizi yetiştirmek istiyoruz. Bu bir süreç bugün yarın hemen olacak bir hadise değil. Bunun meyvelerini belli bir süre sonra alacağız. Bir filozofun şöyle bir sözü var; ‘Eğer yarını düşünüyorsanız tohum ekin, 10 yılı düşünüyorsanız ağaç ekin ama yüzyılı hedefliyorsanız insan yetiştirin.’ Bizim hedefimiz bu. Basketbol’a ilgi duyan tüm Ankaralıları da ekim ayında başlayacak yeni sezonda maçlarımıza davet ediyorum.”

KARA KURU ÇOCUK İBRAHİM KUTLUAY ÇIKTI

Mamak Belediyesi DSİ Basketbol Takımı Menejeri Doğan Hakyemez, kulübün birleştiğini ve güçlendiğini dile getirerek, şu ifadeleri kullandı:
“Bir birlikteliğe girdik ve hedefimiz birinci lige çıkmak. Ondan da önemlisi açacağımız okullar ve yetiştireceğimiz çocuklarla Mamak’ta bir basketbol potansiyeli yaratmak. Bununla ilgili şöyle bir örnek vereyim; ben Fenerbahçe menajeri olduğum zaman orada da bir yaz okulu açmıştım. Kara kuru bir çocuk vardı ama çok kabiliyetliydi. ‘Bunu bizim altyapıya alalım’ dedim. Aldığımız kişi İbrahim Kutluay’dı.”

Haberin Devamı

TAKIM KOÇU ORUÇLU: DESTEĞİ HİSSEDİYORUZ

Mamak Belediyesi DSİ Basketbol Takım Koçu İsmet Oruçlu ise, birlikteliği oldukça önemsediklerini kaydederek, şunları söyledi:
“Bize olan desteği de önemli ölçüde hissediyoruz. Mamak Belediyesi’nin tesis desteğiyle birlikte burada yaptığımız antrenmanlar keyifli geçiyor bize birçok imkan sağlıyor. O ivmeyi de antrenmanlarda görebiliyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!