Donk topu atma, atma Donk atma!

İki taş ve bir teneke kutusuyla gıcır gıcır arabaları çizme pahasına sokakta futbol oynayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Böylesine önüne geçilmez bir tutkuya sahiptir bu oyun. “Her yer saha her yer futbol” dense yeridir. Bir bu sebepten bir de çok basit kurallara sahip olmasından ötürü çok sevilmiştir futbol. Tarihi boyunca futbolun üzerinde en çok kavga edilen kuralı ‘ofsayt’ olmuştur. Öyle ki ‘ofsayttan anlamak’ bir ayrıcalık olagelmiştir!..
Son yıllarda ofsaytı gölgede bırakan bir kural peyda oldu: Kural hatası!.. Öyle bir mefhum ki çözebilene aşk olsun. ‘Kutsal kural kitapçığı’nı okuyan herkes kafasına göre bir yorum yapıyor. Ahali, ‘kural hatasıcılar’ ve ‘hakem hatasıcılar’ diye ortadan ikiye bölünüyor!.. Kural hatasında maç iptal olur, hakem hatasındaysa canı acıyana “Geçmiş olsun” denir. Memlekette kural hatasından maç iptali namümkündür. Sanki hayatın sonuymuş gibi bariz bir kural hatası dahi kılıfına uydurulup hakem hatasına dönüştürülür.
İşte ‘Donk’un topu’... Donk’un ‘bomba’ sanıp karakola götürmek istediği ama elinde patlamasından koktuğu için son anda Almeida’ya attığı ‘top’a -ki kural kitapçığına göre o artık bir havantopu gibi bir cisimdir- dair hakem Barış Şimşek’in verdiği kararın kural hatası olduğuna bizzat eski meslektaşları ant içti. Her şey bir yana; Donk’a sarı kart verdiysen topu neden Beşiktaş’a vermedin? Lafı uzatmaya gerek yok ancak MHK Başkanı Zekeriya Alp’in de hakemin teri kurumadan; Beşiktaş resmi itirazda bulunmadan kararı savunması ne ahlakidir ne de hukuki. Çünkü Beşiktaş’ın itirazını değerlendirecek olan MHK üyelerini yönledirmiştir. Bu maç tekrarlanmalıdır. Ha, tekrarında Kasımpaşa galip; hatta farklı galip gelebilir. Önemli değil. Önemli olan zaten zedelenmiş olan güvenin iyice yerlerde sürünmemesidir.

Haberin Devamı

SÜREYYA ABİ ‘TARAFTAR’A ÇİVİLİ KRAMPON VERSEYDİN YA!

Olimpiyat’ta rekor denemesi nedeniyle tribünlere ‘mahalleli’ olmayan bir çok kişi gelmişti. Haliyle son düdük çalmadan sahaya girip siyah beyazın dört dörtlük başlangıcını baltalamışlardı. Kasımpaşa maçındaki yekvücut deplasman Kartallarının arasından sahaya girilemeyeceği hesaplanmış olmalı ki bu kez ev sahibi tribünden gerçekleştirildi operasyon. Neymiş, Fernandes’e sarılacakmış da ayağı kaymış! Paşa’nın zemininde sürekli kayan siyah beyazlı futbolculardan çekmiş kopyayı zevahir!.. Kabahat yılların malzemecisi Süreyya Abi’de, versene adama da bir çivili krampon(!)...

Haberin Devamı

KREDİ İÇİN VODAFONE DEĞİL KİŞİSEL TEMİNAT İSTENİYOR

Şu karamsar havada Beşiktaş’ı güldürecek tek şey stadan ilk harcının konması olacak. Fakat yönetim finansman işini henüz bağıtlayamadı. O yüzden de bakanlıkla üzerinde mutabakata varılan protokole imza konulamıyor. Kulüp Vodafone anlaşmasını teminat gösterip bankalardan 50 milyon dolar kredi almak için uğraşıyor. Ne var ki bankalar, siyah beyazlı camiadan kişisel teminat istiyor. Yani bir yöneticinin kefaleti lazım. Bu iş öyle ya da böyle çözülecektir elbette ama çok zaman kaybedildiği de ortada. Çünkü bu stat parça parça yapılacak ve her parçası için ayrı ayrı ihale açılacak. Geçen günlerde sonuçlanan ihaleyle sadece bir tribünün kabası yapılacak. Sonra diğer tribünler için de ayrıca ihaleler açılacak. Onun bunun kapısında nasıl müşkül duruma düşüldüğünü görüyoruz. Acil temel diyorum, başka da bir şey demiyorum...

Haberin Devamı

SİYAH: Tribünlerin “Fernandes dışarı” diyecek raddeye gelmiş olması.
BEYAZ: Kasımpaşalılar dahil herkesin Tolga Zengin’e verdiği destek.

Yazarın Tüm Yazıları