Domuz gribine özel ambulans

Güncelleme Tarihi:

Domuz gribine özel ambulans
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2009 00:00

Tüm dünyayı etkisi altına alan domuz gribi hastalarının kullanacağı ambulansların diğerlerindan ayrılmasını sağlayacak bir çalışma başlattı.

Haberin Devamı

SAĞLIK Bakanlığı, "domuz gribi"nin Türkiye’de görülmesi durumunda, hastaları, hastanelere taşıyacak ambulansların plakalarını belirleyerek, o ambulanslarla sadece domuz gribi olan hastaların taşınmasını sağlayacak bir çalışma başlattı.

Sağlık Bakanlığı Pandemi İzleme Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Akın, bakanlığın bu çalışma ile insandan insana bulaşan hastalığın yayılmasını engellemeyi planladığını söyledi. Akın Hürriyet’e şu açıklamayı yaptı:

Personel eğitilecek

"Hastaların bir anda akın akın hastanelere geleceğini düşünmüyoruz, ama yine de öncelikle ambulansları tanımlamak ve ayırmak gerekiyor. Bakanlık bu çalışma ile, ayrıca 112’lerde görev alan hekimi, sağlık personelini ve şoförü ’hastalığın kendilerine ve çevredeki diğer kişilere bulaşmasını engellemek’ amacıyla da eğitecek. Çalışmaya göre, 112 ekipleri hastanın farklı bir kapıdan hastaneye girişini sağlayacak ve ekipler sürekli olarak ambulansın temizliğini kontrol edecek. Hastalık henüz Türkiye’de görülmedi, ama bu tedbirlerden vazgeçmek mümkün değil."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!