GeriPilav ve Makarna Domates Soslu Mantarlı Ravioli Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Domates Soslu Mantarlı Ravioli Tarifi

Domates Soslu Mantarlı Ravioli Tarifi
Abone Olgoogle-news

Nefis kremalı mantar ve parmesan dolgulu bu ravioli özel tarifiniz olacak. İşte hamurundan sosuna kadar her şeyini ev yapımı hazırlayacağınız mantarlı ravioli tarifi…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk

Yapımı için malzemeler

Malzemeler:

Hamuru için;

  • 200 g un
  • 2 adet yumurta
  • Bir tutam tuz

Mantar dolgusu için;

  • 300 g kültür mantarı
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı krema
  • 3 yemek kaşığı parmesan
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı

Domates sosu için;

  • 150 g domates püresi  
  • 2 diş ince kıyılmış sarımsak 
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri için;

  • 4-5 dal dereotu

Kullanılan ürünler;

  • Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi
  • Arçelik No Frost Buzdolabı
  • Arçelik Ankastre Ocak

Domates Soslu Mantarlı Ravioli Tarifi Nasıl yapılır?

Raviolinin hamuru için; un ve yumurtayı Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi kasesine alın ve yoğurma aparatıyla iyice yoğurun.

Üzerine bir tutam tuzu da ekleyin.

Sert ve yoğun bir hamur elde edeceksiniz.

İyice yoğurduktan sonra hamurunuzu streç filme sarıp 15-20 dakika Arçelik No Frost Buzdolabı’nda

Mantar dolgusu için soğan, sarımsak ve mantarı küçük küçük doğrayın.

Arçelik Ankastre Ocak’ta bir tavaya zeytinyağını koyun ve yağ ısınınca soğanı ekleyip kavurun.

Ardından mantarları da ekleyin.

Suyunu çekince sarımsak, tuz ve karabiberi de ekleyip kenara alın.

Pişirdiğiniz mantarlı harç soğuyunca krema ve toz parmesan peynirini ekleyin.

Hazırladığınız hamurdan ilk önce ufak bezeler yapın ve Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi’nde hamur açma aparatıyla hamurlarınızı açın.

Ardından hamurlarınızı kare kalıpla kesin.

İçlerine hazırladığınız mantarlı harçtan koyup üstünü bir başka kare hamurla kapatın.

Kapattıktan sonra kenarlarını çatalın ucuyla bastırarak şekil verin.

Arçelik Ankastre Ocak’ta derin bir tencerede bol miktarda su kaynatın.

Hazırladığınız ravioli makarnaları 6-8 dakika kadar haşlayın.

Haşlanan makarnaları bir süzgeç yardımıyla çıkartıp fazla sularını süzdürün.

Sosu için domates püresini sarımsağı ve zeytinyağını karıştırın.

Süzdüğünüz ravioli makarnaları servis tabağınıza alın.

Üzerine sosu gezdirin ve ince kıydığınız dereotlarını serpin.

Afiyet olsun!

Sponsorlu İçerik