Dolu bir sayım eki

Seçkin TÜRESAY
Haberin Devamı

Dün evlerinde sayılmayı bekleyenler, gelecek sayımda eve kapanmadan bilgisayar aracılığıyla sayılmanın özlemini çekmişlerdir.

Biz saatlerce evlerinde yaşayacak okurlarımızın durumunu düşünerek, onlara pazar gününü canları sıkılmadan değerlendirecek bir ek sunduk.

Otuz altı sayfalık bu Sayım Özel Eki'nin, okurlarımızın vakitlerini geçirmede önemli bir yer kapladığı inancındayız.

Dün bu ekleri okurken, okurlarımız Hürriyet'in eklerinin; bağımsız bir gazete kadar değişik konuları içeren, eğlenceli, öğretici olduğunu görmüşlerdir.

Ekler, dünyayı bir bütün olarak algılamanın, insanların değişik zevklere sahip oldukları gerçeğinden yola çıkılarak hazırlandığı için herkesin ilgisini çekmektedir.

Hürriyet, modern bir gazetedir. Ekleri de dünyanın tanınmış gazetelerinin ekleri anlayışında düzenlenmiştir, yabancı dil bilen okurlarımız bu ekleri onlarla karşılaştırınca bu sonuca varıyorlar.

Biz zaman zaman Hürriyet'in kendisiyle ve dünyayla yarıştığını, böyle bir global rekabeti seçtiğini açıklıyoruz, bunu da örneklerle kanıtlıyoruz.

Ekler, çoğunlukla günlük gazetenin dışında kalan hayat alanlarına yer vermelidir, biz de bu ilkeyi unutmuyoruz, onu uyguluyoruz.

Umarız ki, otuz altı sayfalık Sayım Özel Eki'mizi beğenmişsinizdir.

HÜRRİYET KIBRIS'TA DA BİRİNCİ

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin Kıbrıs'ta yaptırdığı bir araştırma sonucunda, Hüriyet'in Kıbrıs'ta en çok okunan gazete olduğu anlaşıldı.

1000 denek üzerinde yapılan araştırma, Kıbrıs'ta yaşayanların yerel gazetelerden çok Türkiye'deki gazetelere güvendiği gerçeğini de ortaya çıkardı.

Hürriyet'in Kıbrıs'ta birinci gazete olma nedenlerinin başında, Kıbrıs konusuna verdiği önem ve Kıbrıs'ın durumunu objektif biçimde yansıtması gelmektedir.

Mutlu haftalar dileğiyle.

Yazarın Tüm Yazıları