Doll: 'Başkan eski kulağı kesiklerden'

Güncelleme Tarihi:

Doll: Başkan eski kulağı kesiklerden
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2009 15:15

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Thomas Doll, “Başkan İlhan Cavcav, eski kulağı kesiklerden gibi geliyor bana” dedi.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Thomas Doll, kısa sürede kulüp başkanı İlhan Cavcav'ı tanıma şansı bulduğunu belirterek, “Başkan İlhan Cavcav, eski kulağı kesiklerden gibi geliyor bana” dedi.

İlhan Cavcav'ın bir futbol fanatiği olmasının kendisi için bir artı olduğuna dikkati çeken Doll, “Futbol üzerine çok detaylı konuşmalarımız oldu. Dünyaya açık bir insan. Futbol dışındaki konuları konuşma özelliği de var. Gençlerbirliği takımının nerelerde olması gerektiğini kavramış durumda. Teknik ekibimle iyi işler yapacağımı biliyor ve görüyor. Bu konuda da büyük destek oluyor. Gençlerbirliği'nin dışarıda saygı gören bir takım olmasını istediği belli. Lakap olarakta kendisine Almanya'da söylenilen “kulağı kesik” diye bir laf vardır, onu yakıştırabilirim. Eski kulağı kesiklerden gibi geliyor bana” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Thomas Doll, Gençlerbirliği olarak en büyük hedeflerinin her maçta 3 puan kazanmak olduğunu söyledi.

Başarılı Alman teknik adam, şöyle konuştu:

“Gençlerbirliği'nin geride kalan sezonlarda geçirdiği kötü günler sonrasında bu sezona başlangıç yapıldı. Takımın hangi futbolculardan kurulduğunu da biliyorsunuz. Bizim için büyük hedef, maçtan maça 3 puan almak. Bu hedef büyüklüğü de normalde yetmelidir. Gerçekçiliği unutup, gözle görülmeyen bir yeri hedef olarak belirlersek, ileride bu hedef elde edilemediğinde başarısızlık konumuna girmek bizi ve takımımızı etkileyebilir. Bizim amacımız takımı en iyi şekilde hazırlamak. Haftadan haftaya iyi bir takım ortaya çıkarmak. Bunun sonucunda o hedefe gidiliyorsa, o hedefe de gitmek, ama bu hedefi gösterip, futbolcularımıza, camiaya ekstra bir baskı uygulamak bana göre saçma. Seyirciler ve çevredekiler kendilerini UEFA Kupası'na gitme yolunda görüyorlarsa, bunu yapabilirler. İnsanlar başarıya giderken çok çok büyük hatalar yapabilirler. Futbolcuların bazıları UEFA'yı bir hedef olarak görüyorlardır. Belki bize söylemeden kafalarından geçiriyorlardır. Bizim ayaklarımızın yere basması gerekiyor. Yapılabilecek hedefler doğrultusunda çalışıyoruz.”

Haberin Devamı

DEVRE ARASI TRANSFER

Takımdaki futbolcularına çok güvendiğini anlatan Doll, yine de devre arasında gerekli gördükleri takdirde kadroya takviye yapabileceklerini kaydetti.

Geniş bir kadroları bulunduğunu dikkati çeken Alman teknik adam, “Futbolcularımızın üzerlerine düşen vazifelerini en iyi şekilde yaptığını biliyoruz. Futbolda, gözünüzü her zaman bir yerde bulundurmanız gerekiyor. Çevreyi kontrol etmeniz gerekiyor. Elimizdeki futbolcularla işi iyi götürdüğümüze inanıyoruz. Tabii ki bir kulağımız ve gözümüz her zaman açık” değerlendirmesini yaptı.

TEKNİK EKİBİNE GÜVENİYOR

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Thomas Doll, Ralf Zumdick, Serdar Dayat, Cengiz Demirel ve Levent Zorluer'den kurulu çok iyi bir teknik ekibi olduğunu savundu.

Haberin Devamı

Doll, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Ralf ile 4-5 senedir çalışıyorum ve nasıl bir insan olduğunu biliyorum. Buraya geldiğimde herşey benim için yeniydi. Serdar, Cengiz ve Levent'in katılımı ile iyi bir teknik ekip oluşturduk. Daha ilk görüştüğümüzde aramızda bir bağın olabileceğini anladık. Herkesin görevi kendine göre. Cengiz Demirel takımın fizik ve kondüsyon yönünde nasıl olabileceğini düşünür. Kaleci antrenörü Levent Zorluer'in her zaman değişken antrenmanlarla kalecileri monotonluktan çıkarıp, güzel idman performansı ile maçlara hazırlaması, onun alanında ne kadar iyi olduğunu gösteriyor. Bizim üçümüz ise taktiksel anlamda takıma ne yapabiliriz, takıma ne gibi şeyler yararlı olabiliri düşünüyoruz. Teknik direktörün belli yerlerde tabii ki karar mekanizması var.”

Haberin Devamı

SAHTE DİPLOMA KONUSU

Thomas Doll, yardımcı antrenörü Serdar Dayat'ın diplomasının sahte olduğu konusunda gazetelerde yer alan haberlerin doğru olmadığını belirterek, “Yurtdışında 11 ay boyunca o kursa gitmek ve onu başarmak çok önemli birşey. Ailenizden uzak kalıyorsunuz ve maddi anlamda birikimlerinizi oraya aktarıyorsunuz. İyi eğitim görmüş bir teknik direktör olarak oradan mezun oluyorsunuz. Bu olayı yaratan Peter Neururer'in teknik ekibimizdeki bir arkadaşımıza böyle suçlamalarda bulunması, bulunması bizi teknik ekip olarak üzdü” dedi.

“Biz konunun ne olduğunu biliyorduk” diyen başarılı teknik direktör, “Aramızda her zaman konuştuk. Haklı olduğumuzu da biliyoruz. Kendisinin küçük düşürücü açıklamaları kendisinin karakterini ve seviyesini gösterir. Biz o seviyeye inmek istemiyoruz. Alman Futbol Federasyonu'nun bir teknik adamı nasıl eğittiğini de biliyoruz. Bu yolda da hak ederek bu lisansın alındığını, 11 ay orada iyi bir eğitim görüldüğünü de biliyoruz. Ekibimizde çalışan arkadaşımızın karakter olarak, bilgi olarak ne kadar üst düzeyde olduğunu biliyoruz. İçimiz huzurlu bir şekilde işimizi yapıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

TÜRK İNSANI SICAKKANLI

Teknik direktör Doll, Türk insanın sıcakkanlı olduğunu ifade ederek, “Otelden çıktıktan sonra şehre ve ülkeye alışmam daha da kolay oldu. Halkın içine girebildim. Halk gayet sıcakkanlı. Türk vatandaşı sıcakkanlı. Gördüklerim, yaşadıklarım, beklentilerimin üzerinde. Daha iyi futbol oynadığımızda, daha başarılı olduğumuzda daha fazla alışmış olacağım” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!