‘Dolgu’n görünüm

Botoks ve dolgu maddesi uygulamalarında dünyanın sayılı doktorlarından biri olan Brezilyalı Dr. Mauricio de Maio, geçtiğimiz haftalarda Türkiye’deydi. Mauricio de Maio, dolgu maddeleriyle ilgili son trendleri Kelebek için anlattı.

Haberin Devamı

Dolgu maddelerinde, geçen yıllara göre ne gibi değişiklikler var?
- Dolgu maddeleri artık daha yumuşak, daha kolay enjekte edilebiliyor ve sonuçlar da daha öngörülebilir. Lidokain 4 içeren dolgular, cilt dokusu ile daha doğal bir şekilde entegre olabiliyor. Bu sayede artık yüzde daha doğal bir görünüm elde edebiliyoruz.
Dolgu maddesi uygulamaları ne gibi komplikasyonlara yol açabilir?
- Komplikasyonların çoğu enjeksiyon tekniği, deneyim ve bilgideki eksikliklerden kaynaklanıyor. Bu yüzden hastanın uygulamayı yapacak deneyimli bir doktor seçmesi çok önemli... Ayrıca C Vitamini, Aspirin ve anti-inflamatuar kullanımına bağlı olarak ciltte morarma ve ödem oluşabiliyor.
Dolgular ne kadar dayanıyor?
- Dolgunun dayanıklılığı ürüne, hastaya ve tekniğe bağlı olarak değişebilir. Genellikle dolgular uygun bir teknikle, hafiften orta dereceye doğru ve doğru dolgu karışımı ile uygulandığında daha uzun dayanıyor. Böyle durumlarda dayanıklılık iki yıla kadar çıkabiliyor.
Önceki yıllarda dolgu yaptıran, bu sebeple yüzünde sertlikler oluşan hastalar var. Cilt kanserini tetikleyici bir durum söz konusu mu?
- Eski nesil dolgular daha az sofistike özelliklere sahipti ve biyolojik olarak çözünür değildi. Bu dolgular tabii ki kanser gibi hastalıklara sebebiyet vermez ancak yüzde deformasyon, asimetri gibi bazı estetik komplikasyonlara sebep olabilir.
Gelecekte dolgunun alternatifi olacak mı?
- Mevcut durumda zaten en iyi tekniğe sahibiz. Bu dolgular cilde hacim kazandırıyor ve yüzü şekillendiriyor.

Haberin Devamı

DOLGUYA İHTİYACINIZ VAR MI

Dolguya ihtiyacınız olup olmadığını anlamak için bu minik testi yapabilirsiniz...
Aynanın önüne geçin ve ışığı azaltın.
Yüzünüzde hangi bölgelerin daha çok karardığına bakın.
Daha sonra cildinizdeki çizgi ve çukurları inceleyin. İşte o zaman dolgu yaptırmaya ihtiyacınız olup olmadığını anlarsınız.

Obama’nın modacısı kozmetik sektöründe

Michelle Obama onun tasarladığı kıyafetlerle poz verince namı tüm dünyaya yayılan New York’lu genç tasarımcı Jason Wu, şimdi bir de güzellik sektörüne el attı. Amerikan markası CND ile birlikte hazırladığı ve kendi adını verdiği oje koleksiyonu “The Jason Wu Collection”da siyah, beyaz, gri ve nude tonlar ağırlıkta. Wu’nuan koleksiyonunun bazı renkleri, Hollywood efsaneleri Brigitte Bardot, Sophia Loren ve Veronica Lake’in isimlerini taşıyor.

Haberin Devamı

Akıllı güneş teknolojisi

Yaza girdiğimiz şu günlerde, cildi güneşin zararlı ışınlarına karşı korumanın önemini daha çok hissediyoruz. Araştırmalara göre, cildin alt tabakalarına kadar işleyebilen UV ışınlarına öğle saatlerinde maruz kalan bir ciltte 50-100 bin hücre DNA’sı zarar görebiliyor. Bu nedenle cilt bakımı etkisi gösteren güvenli bir güneş ürünü kullanmanın cilt sağlığımız açısından çok büyük önemi var.
Shiseido güneş ürünleri, cilt bakım ve güneş koruma içeriklerini birleştirerek, UV ışınlarının sebep olduğu hücre hasarının önlenmesinde büyük rol oynuyor. Cilt bakımı etkisi UV ışınlarına karşı korurken, cilde yoğun nem verme ve yeniden yapılandırma etkisi de kuruluğu minimuma indiriyor.
Ürünlerin üzerinde yer alan anti-aging ibaresini taşıyan ürünler içeriğindeki Scutellaria özü ile bağışıklı sistemini koruyor, Ectoin ve elma gülü yaprağı özü ile DNA hasarını önlüyor.
Shiseido güneş ürünlerindeki koruyucu maddeler özel bir polimer yapı ile kaplı olduğundan, ciltle direkt temas etmiyor; bu nedenle hassas ciltler ve çocuklar da rahatlıkla kullanabiliyor.

Haberin Devamı

KATILIN KAZANIN

“Shiseido güneş ürünlerinde DNA hasarını önleyen içeriklerden biri nedir?” sorusunun doğru cevabı ile iletişim bilgilerini www.tekinacar.com.tr’e bırakan her 50. kişi, Shiseido Suncare Tanning Cream SPF6 50 ml kazanacak. Bu uygulama web sitesinde 25-26 Haziran tarihleri arasında yer alacak.

Tatile özel güzellik tüyoları

Havalar ısındı, birçoğumuzun tatil planları hazır. Ama uzmanların “Tatil süresince cildinizi korumaya yönelik önlemler alın” uyarılarını sakın ola kulak ardı etmeyin.

Yoğun güneş ve yüksek ısı, kozmetik ürünlerde değişiklik yapmak için iki önemli neden... Öncelikle kullandığınız ürünlerin yağ içermemesine dikkat edin. Su bazlı olanları tercih edin. Böylelikle cildin yağ dengesini kontrol altına almış olursunuz.
Cildinizi temizledikten sonra tonik kullanmayı ihmal etmeyin.
Kozmetik ürünlerin güneş koruyucu içermesinin şart olduğunu unutmayın.
Tatile çıkmadan bir hafta önce meyve asidi, A vitamini, beta hidroksiasit içeren ürünler kullanmayı bırakın.
Lazer epilasyon uygulamasına da tatilden birkaç gün önce ara verin.
 Tatil süresince güneş ışınlarının en yoğun olduğu saatler olan 10:00-16:00 arasında kesinlikle güneşlenmeyin.
 Koruyucu giysiler ve güneş gözlüğü kullanın. ?apka takın.
Güneş koruyucu alırken cilt yapınıza uygun, hipoalerjenik, suya ve tere dayanaklı ürünler tercih edin.

Yazarın Tüm Yazıları