Doktorlar mahalle mahalle geziyor

Güncelleme Tarihi:

Doktorlar mahalle mahalle geziyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2018 14:27

Ankara Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden 10 kişilik sağlık ekibi mahalle mahalle dolaşarak kadın hastalıkları hakkında bilgilendiriyor.

Haberin Devamı

Çalışma kapsamında son olarak Çubuk Yukarı Çavundur Mahallesi'ni ziyaret eden ekip, önce kadın hastalıkları ve kanser hakkında eğitim verdi, daha sonra da bazı hastaları muayene etti. Çalışma hakkında bilgi veren Başhekim Prof. Dr. Yaprak Üstün, sadece mesai saatleri içerisinde değil, izinli oldukları günlerde de gönüllü olarak vatandaşları ziyaret ettiklerini söyledi. Projenin, uzun soluklu olmasını amaçladıklarını aktaran Üstün şöyle konuştu:
"Rahim ağzı ile meme kanseri taraması, menopozda, gebelikteve sancılı adet günlerinde yapılması gerekenleri anlattık. Çeşitli nedenlerle hastaneye gidemeyen ve hastalığının farkında olmayan çok sayıda kadın belirledik. Onları tedavi ettireceğiz.”

‘BAŞHEKİM AYAĞIMIZA GELDİ’

Yukarı Çavundur Yardımlaşma, Dayanışma ve Eğitim Derneği Başkanı Osman Şahbudak da mahalle sakinlerinin çalışmadan dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Şahbudak, "Ankara'nın büyük bir hastanesinin başhekimi ayağımıza kadar geldi. Şimdiye kadar köylülerimiz böyle bir şey görmedikleri için çok şaşırdı. Başhekimimiz onları hastaneye davet etti, ücretsiz muayene edecekler" dedi. Mahalle sakinlerinden 57 yaşındaki Meliha Demirtaş, ekipleri görünce şaşırdığını belirtti. 60 yaşındaki Fatma Fidan da, "Biz rahatsızlıklarımız hakkında sorular sorduk onlar bizlere anlattı. Ankara'ya gideceğiz tedavimizi göreceğiz. Böyle bir şeyi ilk defa gördük. Hizmet ayağımıza geldi" diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!