Doktorlar arkadaşı hastane okulu oldu

Güncelleme Tarihi:

Doktorlar arkadaşı hastane okulu oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2010 00:00

İlkokula başlayacağı sırada aplastik anemi teşhisi konan küçük Eren, okul yerine hastanede eğitim görmeye başladı. Okul kapısından hiç girmeyen Eren, devletin kendisine gönderdiği öğretmen sayesinde yaşıtlarıyla aynı eğitimi alıyor, sınavlarını hastanede oluyor. 1.5 ayda okumaya başlayan ve bütün dersleri beş olan Eren Sert, ilik nakli olursa büyüdüğü zaman pilot olmak istiyor.

8 yaşındaki Küçük Eren’in babası Vedat Sert çocuğunun 21 aydır aplastik anemi ile savaştığını söyledi. “İki güne bir ateşleniyor. O kadar ki evde tedavisi mümkün olmuyor. Bu nedenle sürekli hastanedeyiz” diyen Sert Hürriyet’e şunları söyledi:

Hayati tehlikesi artıyor

“Doktorlar önceleri, ilaçla tedavi edilebileceğini, yüzde 80 başarı şansı bulunduğunu söylediler, ama olmadı. Zaman ilerledikçe çocuğumun hayati tehlikesi artıyor. Şuanda Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tedavi görüyor. İki kere umut ışığı doğdu. Dünya İlik Bankası sayesinde biri Avustralya’dan diğeri Almanya’dan vericiler bulduk. Ancak yüzde yüz uyum olmadı.

Herkes bağışta bulunmalı

Bu nedenle herkesi ilik bağışında bulunmaya davet ediyorum. İlik nakli ile lösemi, aplastik anemi, immümün yetmezlik, talasemi gibi kan hastalıklarının tedavisinin mümkün olduğunun bilinmesini istiyorum.

Aplastik anemi nedir

Aplastik anemi kan hücrelerinin yeterince üretilememesi sonucu gelişen ciddi bir kemik iliği yetmezliğidir. Aplastik anemide yeterince üretilemeyen bu kan hücrelerinin eksikliğine bağlı olarak solukluk, halsizlik, çabuk yorulma, çarpıntı gibi kansızlık bulgularına, kan pulcuklarının yapılamaması diş eti kanaması, burun kanaması, kolay morarma, adet kanamalarının çok ve uzun süreli olması gibi kanama bulgularına, beyaz kan hücrelerinin yapılamaması ise vücudun mikroplara karşı direncinin düşmesine, dolayısıyla da ateşli hastalıklara yol açabilir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!