Doktor Jekyll Mister Hyde

F.BAHÇE, ‘‘okunmuş-üflenmiş’’ olarak sahaya çıktı. ‘‘Allah korudu’’ demek, daha doğru..

5. dakikada Kratochvil, altıpasta topu cılız bir vuruşla Volkan'a teslim ettiğinde, belanın geçtiği sanılmıştı. 11. dakikada bu kez Ali Akdeniz, ceza sahasında bomboş durumda topa iyi vuramadı ve Volkan'ın çelmesine fırsat tanıdı. Bu pozisyonlarda, F.Bahçe kalecisinin becerisinden bahsetmemek haksızlık.. Ama, çoğunlukla Denizlisporlu oyuncuların beceri noksanlığından dem vurmak daha yerinde..

F.Bahçe'de ilk yarıda değişen fazla bir şey yok.. Garp cephesinde durum, aynı.. Aynı oyuncular, değişmeyen futbol, seyircide tedavülden kalkmayan ıstırap.. Bir Rebrov var, değişik şeyler yapmaya çalışan.. Shevchenko ile Dinamo Kiev'de ortalığın tozunu atan Ukraynalı, tüm gücüyle mazisine dönüş yapma çabasında.. Bence, bu takımda banko oynar.. Selçuk, F.Bahçe'nin antibiyotiği olamaz. Hepimiz öyle sanıyorduk, yanılmışız.. Petkov da aynı.. Bunlar İstanbulspor'da yıldızdı tamam.. Ama, Şükrü Saraçoğlu'nda parlamak için ‘‘kutup yıldızı’’ olmak gerekir..

Bambaşka bir Fener

İkinci yarıda Petkov oyundan alınmış, Ümit solbeke geçmiş, Aurelio orta sahada taze güç.. Bu 45 dakikada F.Bahçe, bambaşka bir kimliğe bürünmüş.. Sanki, ilk yarıdaki takım o değil.. Uysal Doktor Jekyll iken, adeta Mister Hyde olmuş.. Korkutucu, yıpratıcı, bitirici.. O, yeri değişe değişe başı dönen Ümit soldan iki nefis orta atıyor, Tuncay ile Serhat da kafayla skoru belirliyor.

F.Bahçe'de bu yarıda çaba, kıpırdanma, futbol oynama gayreti var.. Beşiktaş maçında da böyle olmuştu. Ancak, tek devrelik çabalar, iddialı takımları uzun süre taşımaz. Doksan dakika oynayacak, tüm becerini ortaya koyacak, hünerini konuşturacak, maçı herkese ‘‘helal olsun’’ dedirterek kazanacaksın.. Devamlılığın olmadığı yerde, başarı tesadüflere bağlı kalır..

Şu gerçeği de kabul etmek gerekir.. F.Bahçe, bugüne dek sadece Ümit Özat ve Hooijdonk'un çabasıyla ayakta duruyordu. Dün bunlara, Rebrov, Tuncay, Serhat, Ali Güneş de eklendi. F.Bahçe, herkesin birlikte iyi oynadığı ve takım olduğu gün kazanacak.. Günü kurtarmayacak, kalıcılık sağlayacak!
Yazarın Tüm Yazıları