Doğuştan Engelli Çocuğa Biyonik Kulak Yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Doğuştan Engelli Çocuğa Biyonik Kulak Yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2015 14:09

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ (ADÜ) UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ’NDE İLK KEZ GERÇEKLEŞTİRİLEN BİYONİK KULAK OPERASYONUYLA DOĞUŞTAN ENGELLİ BİR ÇOCUK SAĞLIĞINA KAVUŞTURULDU.

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde ilk kez gerçekleştirilen biyonik kulak operasyonuyla doğuştan engelli bir çocuk sağlığına kavuşturuldu.
Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı hekimleri tarafından, dün gerçekleştirilen biyonik kulak uygulaması operasyonunda bir ilke imza atıldı. İlk çocuk biyonik kulak uygulaması olması açısından önem taşıyan operasyon, daha önce uygulanan yetişkin biyonik kulak uygulamasında olduğu gibi Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tayfun Kirazlı ve Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Bilgen rehberliğinde gerçekleştirildi.
Uygulama ile doğuştan iki kulakta da işitme kaybı olan çocuğun duyma yetisi yeniden kazandırıldı. Böylece hasta, ileride sağır ve dilsiz olmaktan kurtulup sağlıklı bir hayat elde etmiş oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!