Doğum öncesi turları

Beş yıl önce nikah masasına oturan ve üç yaşında Lal adında bir kızları olan Edvina Sponza ile Murat Özyeğin, yakında ikinci bebeklerini de kucaklarına alacak.

Yaklaşık iki ay sonra minik bir erkek dünyaya getirecek olan Edvina Hanım ile eşi, buna rağmen gece eğlencelerinden bir türlü kopamıyorlar. Geçen hafta Beyoğlu’ndaki 360 adlı restoranda rastladığım Özyeğin çifti, önceki akşam da Çırağan Sarayı’ndaki bir davette karşıma çıktı. Belli ki çift doğum nedeniyle eve kapanmadan önce, bu sayılı günlerin tadını çıkarmaya çalışıyor.

Tencere taşırken sakatlandı

Ender Mermerci, Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın 10’uncu kuruluş yılı nedeniyle Conrad Otel’de düzenlenen balonun konukları arasındaydı... Davetlilerin 1930 ve 40’lı yılların giysilerini andıran kostümlerle katıldığı bu baloda aynı zamanda organizasyon komitesi başkanı olarak görev alan Mermerci, davetin iki gün öncesindeyse torunu Mehmet Pars için mevlit okuttu.

Ancak mevlitten kalan yemekleri Bakırköy Çocuk Esirgeme Kurumu’na tencerelerle taşımak isteyince, göğüs adalesini zedeledi. Doktorunun göğüs adalelerinden birisinin yırtıldığını, istirahat etmesi gerektiğini söylemesine rağmen, Ender Hanım işinden ve sosyal hayatından geri kalmıyor.

Üç yıllık aşk

Ünver Oral, Güzel Sanatlar Reklam Ajansı’ndaki hisselerini satıp emekliye ayrılmıştı. Baltalimanı’ndaki muhteşem Boğaz manzaralı villasını da 7 milyon dolara satan Oral, o zamandan beri yaz aylarını Monaco’daki evinde geçiriyor, sadece kış aylarında İstanbul’a geliyor. Bugüne kadar dinini üç kez değiştiren, sonunda yine Müslümanlıkta karar kılan Şebnem Tan ile sevgilisi Ünver Oral’a geçtiğimiz gün Akmerkez’de rastladım. Üç yıldır birlikte olan sevgililer, Uzelli’den bol bol kitap ve DVD alışverişi yaptıktan sonra evlerinin yolunu tuttular.

Mercedes’te tecrübe edinecek

Roula-Mehmet Habbap çiftinin kızı Selin, iş dünyasında gelecek vaat eden genç isimlerden... Halen Mercedes’te çalışan genç Habbap, babasının başkanlığını yürüttüğü Transteknik Holding’te işbaşı yapmadan önce biraz tecrübe edinmek istediğini söylüyor. Bu sayede kendi işinin başına geçtiğinde çok daha doğru kararlar alabileceğini, adının hakkını verebileceğini belirtiyor.

Kara bulutlar dağıldı

Oğulları Serim’in gittiği gece kulübünde ayağından vurulması üzerine apar topar Amerika’dan dönen Çela Hanım ile eşi yavaş yavaş eski huzurlu günlerine dönüyor. Önceki akşam Çırağan Sarayı’nda düzenlenen Cem Garih’in Bar Mitzvah törenine katılan Penso çifti, uzun bir aradan sonra yeniden yan yanaydı ve üstelik neşeleri de yerindeydi...

Barıştılar

Umut Elçioğlu ile Melissa Mızraklı’nın geçtiğimiz haftalarda yollarını ayırdıkları söyleniyordu. Elçioğlu bu söylentilerin asılsız olduğunu belirtirken, Mızraklı cephesinden hiçbir açıklama gelmedi. Belli ki o dönem araları açıktı. Ama barış çabuk geldi. Genç çift geçen akşam Beyoğlu Wanna’daydı. Geç saatlere kadar birlikte eğlenen çift, sorunları çözdüklerini böylece kanıtlamış oldu.

Cavalli’nin tavus kuşu

Roberto Cavalli, son zamanlarda sosyetenin en çok rağbet ettiği modacıların başında geliyor. Cavalli’nin Nişantaşı’nda açtığı ve ünlü isimler tarafından akına uğrayan mağazasında sıkça rastlanılan simalardan biri de Aylin Tahincioğlu... Gardırobuna her sezon en azından 10 parça Cavalli katan Tahincioğlu, geçtiğimiz akşam Çırağan Sarayı’ndaki davette yine bu modacıya ait bir elbise giymişti. Sezonun çarpıcı detaylarından tavus kuşu tüyleriyle kaplı giysisi sayesinde, davetin en ilgi çeken ismi oldu.

İki tabloya 380 bin YTL

Geçtiğimiz gün The Ritz Carlton Otel’de Müge-Ercan Canmutlu çifti ile Müge Hanım’ın annesi Ayla Dümer’i kahvaltı ederken gördüm. Bir haftadır otelde kaldıklarını söyleyen Canmutlu çifti, aynı gün Antik A.Ş tarafından Swissotel’deki müzayedeye katılacaklarını, beğendikleri birkaç parçayı almaya çalışacaklarını anlattı. Nitekim dediklerini de yaptılar. Canmutlular, müzayedede Şeker Ahmet Paşa’nın yağlı boya tablosunu 270 bin, Süleyman Seyyid’in Karpuzlu Natürmont tablosunu da 110 bin YTL’ye satın aldılar. Ercan Bey, bu iki tabloyu Beyoğlu’nda yapımı devam eden ve 2006 yılında hizmete girecek olan oteli için satın aldığını açıkladı.

Akılları fikirleri Kanyon’da

Eczacıbaşı Topluluğu ve İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından İstanbul Levent’te hayata geçirilen Kanyon, işte, evde, eğlencede insanları hem kendine hem de birbirlerine bağlayan ‘şehrin yeni kalbi’ olmayı hedefliyor. Nisan 2006’da açılacak olan Kanyon, alışveriş merkezinde yer alan markalarla da fark yaratacak. Eczacıbaşı Holding Yönetim kurulu üyesi Faruk Eczacıbaşı ve eşi Füsun Hanım, şu sıralar tüm zamanlarını bu projeye ayırıyorlar. Kusursuz bir yaşam alanı oluşturmayı amaçladıklarını belirten Eczacıbaşı çifti, projenin tüm detaylarıyla yakından ilgileniyorlar.

Bir türlü iyileşemiyor

Monique Benardete, yaz aylarının sonunda evinde geçirdiği bir kazada ayak bileğini incitmişti. Bir ay sargıda kalan ayağı hálá tamamen iyileşemedi. Bastonsuz yürümekte zorlanan Benardete, bu yüzden davet ve açılışlarda eskisi kadar sık görünmüyor. Monique Hanım’a önceki akşam Roksi-İzzet Garih çiftinin oğlu Cem’in Bar Mitzvah töreninde rastladım.

Takmış takıştırmış

Modacı Canan Yaka’ya geçtiğimiz hafta bir davette rastladım. Tüm hemcinsleri ilk planda giysileriyle, saç ve makyajlarıyla dikkat çekerken, o takılarıyla ilgi odağı durumundaydı! Yüzük ve kolye sayısını biraz abarttığı görünen ünlü modacının hareketleri, özellikle boynundakiler yüzünden biraz kısıtlanıyor gibiydi.
Yazarın Tüm Yazıları